Automatyczna segregacja pobieranych plików -Download Sort 2

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
dareksmok

Użytkownik

Post06 paź 2010, 21:29

Witam pobrałem dodatek o nazwie Download Sort 2.5.8 ze strony Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
do FF , lecz mam problemy z konfiguracją dodatku tak aby pliki były zapisywane w odpowiednich folderach :NP

Folder Pobrane
>>> Muzyka
>>> Foto
>>> Film
>>> Oprogramowanie
>>> Skompresowane

Może ktoś doradzi jak skonfigurować dodatek tak aby automatycznie zapisywać pobrane pliki do poszczególnych folderów.

;) ;) ;)

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post07 paź 2010, 00:57

U mnie na przeglądarce FF 3.6.10 dodatek nie działa prawidłowo ale cóż.
Z tego co widzę sortowanie może odbywać się na podstawie rozszerzenia pliku (Extension) lub słów kluczowych występujących w nazwie pobieranego pliku (Keyword).

Definujesz typ pliku (rozszerzenie) lub słowo kluczowe, określasz folder zapisu i klikasz Add/Update.

Mniej więcej tak to działa.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

dareksmok

Użytkownik

Post09 paź 2010, 08:47

Najlepsze rozwiązanie tego typu oferuje nternet Download Manager program który sam rozpoznaje i przydziela plik do odpowiedniego folderu. Niestety Download Sort nie działa prawidłowo również w moim przypadku,miałem nadzieje że wina leży po mojej stronie (zła konfiguracja ) i da się coś z tym zrobić.

• Reklama

Wróć do „Problemy”