Automatyczne wyłanczanie sie internetu

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
qwerty

Użytkownik

Post20 kwie 2011, 22:25

Witam dzisiaj przyszli do mnie Monterzy aby założyć internet , podłączyli potem przyszedł mi sms że usługa została aktywowana wszystko ładnie pięknie zainstalowałem modem połączyłem się z internetem wszystko super ale....
po 5 minutach internet pada tak jak by automatycznie był nastawiany na 5 minut jak się wyłączy to muszę od nowa się łączyć

Internet mam z Neostrady
Modem Combo ZTE

Jakieś propozycje ?

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post21 kwie 2011, 14:12

W przypadku modemów i połączeń typu dial-up Panowie co byli mogli Tobie skonfigurować połączenie , w ten sposób, aby po określonym czasie bezczynności było zawieszane (zrywane). We właściwościach połączenia dial-up sprawdź to o czym wspominam. Aplet połączeń sieciowych znajdziesz w panelu sterowania (start => uruchom => control.exe lub start => panel sterowania) .
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
Cisowianka

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post21 kwie 2011, 22:58

Należy zdiagnozować problem od strony łączności i systemu, zaczynając od modemu jaki kontrolki się palą, czy posiadzasz mikrofiltr, który jest konieczny przy łączu szerokopasmowym.
start-> uruchom-> cmd /c ipconfig /all >c:\ipconfig.txt&C:\ipconfig.txt

• Reklama

Wróć do „Problemy”