bateria > -compaq rozpoczęcie ładowania z opóżnieniem??"

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
kazha

Użytkownik

Post16 maja 2012, 21:50

witam, może już ktoś miał podobny problem a więc... stara bateria siadła do zera poprzez niedoładowania jej przez ok 10 dni( miała ok 3 lata)i już nie mogłem jej naładować więc zakupiłem nową i ... jak włożyłem to pokazuje mi że jest bateria ale nie ładuje dopiero po kilkakrotnym wyjęciu i włożeniu zaskakuje i doładuje do 100% jak wyłączę napięcie to pracuje do ok 70-80% stanu baterii i wyłancza komputer i tak w kółko..jeśli to możliwe to proszę o radę jak to rozwiązać QOMPAQ cq 50 110em --model laptopa

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post16 maja 2012, 22:23

Wygląda to jakby bateria źle interpretowała stan naładowania, trzeba zrobić dokładne testy aby to potwierdzić.

Czy nowa bateria to oryginał czy zamiennik?
Czy używasz oryginalnej ładowarki?
Trzeba by też sprawdzić czy rzeczywiście ładowarka podaje napięcie takie jak w specyfikacji (min. niezbędne). Niestety w tego typu sytuacjach praktycznie nie ma szans aby zdalnie pomóc, takie rzeczy robi się w serwisie. Można próbować wgrać nowe firmware baterii o ile producent oferuje (odradzam alternatywy z ruskich stron).
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

kazha

Użytkownik

Post16 maja 2012, 22:25

bateria zamiennik , ładowarka orginał

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post16 maja 2012, 22:29

bateria zamiennik

Anoż właśnie, niejednokrotnie zamienniki są do d*** za przeproszeniem. Trafi się okazja i człowiek myśli że coś oszczędzi. Niestety właśnie w tym może być problem. Podaj dokładne oznaczenia tej baterii, z tyłu wygrawerowane lub na nalepce powinny być napisane dane techniczne albo zrób zdjęcie i wrzuć na forum.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

kazha

Użytkownik

Post16 maja 2012, 22:41

na orginale mam 10.8v 47wh na zamienniku 10.8v/5200mAh ... stara jak podłączona nawet przez godzinę to nawet nie drgnie ładowanie..

• Reklama

Wróć do „Problemy”