Witam.
Mam problem z baterią w moim laptopie. Nie używałam laptopa przez około 3 tygodni. Teraz coś dziwnego dzieje się z baterią. Gdy rozładowuje się bateria i dojdzie do 32% nagle naładowanie baterii spada do 7%. Proszę o pomoc.
Bateria Lenovo Z51-70
- LupeR
Bateria Lenovo Z51-70
Cześć, na początek może pokaż screen z programu BatteryCare z zakładki Detailet.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
- LupeR
Bateria Lenovo Z51-70
Zrób kalibracje baterii.
Naładuj baterię do pełna, odłącz zasilanie, wejdź do BIOSa i tak zostaw niech się rozładowuję aż do wyłączenia. Wyjmij baterie na ok. 30 min następnie włóż ją i podłącz zasilanie. Włącz normalnie system i naładuj baterie na maksa.
Po tym zabiegu pokaż jeszcze raz screen z BatteryCare dla porównania. Zobacz także czy problem nadal występuję.
Naładuj baterię do pełna, odłącz zasilanie, wejdź do BIOSa i tak zostaw niech się rozładowuję aż do wyłączenia. Wyjmij baterie na ok. 30 min następnie włóż ją i podłącz zasilanie. Włącz normalnie system i naładuj baterie na maksa.
Po tym zabiegu pokaż jeszcze raz screen z BatteryCare dla porównania. Zobacz także czy problem nadal występuję.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Bateria Lenovo Z51-70
Mogę zrobić wszystko prócz wyjęcia baterii bo mam wbudowaną.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
Bateria Lenovo Z51-70
Zrobiłam jak kazałeś.

Tym razem dociągnął do 28%.

Tym razem dociągnął do 28%.
-
- Reklama