BitLocker pomimo prawidłowego hasła nie otwiera dysku

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
9bartek2

Użytkownik

Post10 sie 2016, 15:17

Witam
Serdecznie proszę wszystkich o pomoc ponieważ w grę wchodzą dane na moim dysku zewnętrznym które zbierałem przez ostatnie 10lat
Podłączyłem dysk zewnętrzny 250GB do mojego laptopa z systemem win 7 ultimate, wybrałem opcję zabezpiecz dysk programem BitLocker ( operacje wykonałem wcześniej na innych dyskach i wszystko przebiegło pomyślnie). Pod czas kodowania dysku przez program BitLocker gdy operacja wskazywała na około 5% zaszyfrowania danych, program się zawiesił, na górnym pasku pojawiła się informacja ( brak odpowiedzi) w żaden sposób nie mogłem zamknąć aplikacji więc wyjąłem usb dysku z laptopa, program w chwili się wyłączył. Na chwilę obecną gdy próbuję podłączyć dysk do komputera z łatwością go wykrywa jako zakodowany przez BitLocker. Po uruchomieniu na 100% podaję właściwe hasło i program się zacina "brak odpowiedzi" na górnym pasku. Sądzę że dysk utracił pliki do otwarcia przez mechaniczne usunięcie dysku z komputera a nie przez "wysuń" ale to tylko moja amatorska diagnoza. W jaki sposób mam uzyskać dostęp do dysku ?

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Post10 sie 2016, 20:56

Hej. Najlepiej poczekaj na wskazówki od kogoś bardziej doświadczonego w tych sprawach ode mnie, aby nie pogorszyć sytuacji. Od siebie napiszę tylko że można spróbować odzyskać dane narzędziem Repair-bde.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post13 sie 2016, 02:37

Tylko dekrypter, ci tu pomoże.
Co to za dysk te 250 gb ?
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

W sprawach Dyskowych pisać na GG: 68554272 (prawie zawsze dostępny), a także możecie pisać na mój staruszki numerek 5079748(Prawie zawsze dostępny)

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

Awatar użytkownika
janpas

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post13 sie 2016, 02:40

Witam
podaj smart dysku
http://forum.hotfix.pl/sprzet-komputerowy/analiza-smart-s-m-a-r-t-dysku-twardego-t30.html

Czy aby nie ma badów i tu powstaje problem
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post14 sie 2016, 16:22

To nie przejdzie janeczku, tylko decrypt.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

W sprawach Dyskowych pisać na GG: 68554272 (prawie zawsze dostępny), a także możecie pisać na mój staruszki numerek 5079748(Prawie zawsze dostępny)

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

• Reklama

Wróć do „Problemy”