Witam
Serdecznie proszę wszystkich o pomoc ponieważ w grę wchodzą dane na moim dysku zewnętrznym które zbierałem przez ostatnie 10lat
Podłączyłem dysk zewnętrzny 250GB do mojego laptopa z systemem win 7 ultimate, wybrałem opcję zabezpiecz dysk programem BitLocker ( operacje wykonałem wcześniej na innych dyskach i wszystko przebiegło pomyślnie). Pod czas kodowania dysku przez program BitLocker gdy operacja wskazywała na około 5% zaszyfrowania danych, program się zawiesił, na górnym pasku pojawiła się informacja ( brak odpowiedzi) w żaden sposób nie mogłem zamknąć aplikacji więc wyjąłem usb dysku z laptopa, program w chwili się wyłączył. Na chwilę obecną gdy próbuję podłączyć dysk do komputera z łatwością go wykrywa jako zakodowany przez BitLocker. Po uruchomieniu na 100% podaję właściwe hasło i program się zacina "brak odpowiedzi" na górnym pasku. Sądzę że dysk utracił pliki do otwarcia przez mechaniczne usunięcie dysku z komputera a nie przez "wysuń" ale to tylko moja amatorska diagnoza. W jaki sposób mam uzyskać dostęp do dysku ?
BitLocker pomimo prawidłowego hasła nie otwiera dysku
-
- LupeR
Hej. Najlepiej poczekaj na wskazówki od kogoś bardziej doświadczonego w tych sprawach ode mnie, aby nie pogorszyć sytuacji. Od siebie napiszę tylko że można spróbować odzyskać dane narzędziem Repair-bde.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
- KrólHDD
- Kontaktowanie:
Tylko dekrypter, ci tu pomoże.
Co to za dysk te 250 gb ?
Co to za dysk te 250 gb ?
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.
W sprawach Dyskowych pisać na GG: 68554272 (prawie zawsze dostępny), a także możecie pisać na mój staruszki numerek 5079748(Prawie zawsze dostępny)
Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!
W sprawach Dyskowych pisać na GG: 68554272 (prawie zawsze dostępny), a także możecie pisać na mój staruszki numerek 5079748(Prawie zawsze dostępny)
- janpas
- Kontaktowanie:
Witam
podaj smart dysku
http://forum.hotfix.pl/sprzet-komputerowy/analiza-smart-s-m-a-r-t-dysku-twardego-t30.html
Czy aby nie ma badów i tu powstaje problem
podaj smart dysku
http://forum.hotfix.pl/sprzet-komputerowy/analiza-smart-s-m-a-r-t-dysku-twardego-t30.html
Czy aby nie ma badów i tu powstaje problem
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
- KrólHDD
- Kontaktowanie:
To nie przejdzie janeczku, tylko decrypt.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.
-
- Reklama