Witam!
mam taki problem ze jakkolwiek gry podzielonej na party w rar nie próbowałbym zainstalować wyskakuje mi błąd crc.zastanawiam się czy jeżeli moja pamięć to 4G w dwóch kościach to czy jeżeli jedna z nich jest tylko uszkodzona to problem może się pojawiać, i czy jeżeli mam dwa dyski i na którykolwiek z nich próbuje rozpakować ten problem występuje to mogę raczej wykluczyć bad sectors?staram się wykluczyć pewne sprawy żeby wiedzieć od czego zacząć testy.czy ktoś może pomoc?
Błąd CRC - winna pamięć ram?
-
Ostatnio zmieniony 31 lip 2009, 09:24 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmieniłem tytuł, poprawiłem pisownię
Powód: zmieniłem tytuł, poprawiłem pisownię
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
blad crc a ram i dysk
Co do dysków, to przy dwóch mało prawdopodobne, chyba że podczas rozpakowywania zapisywane jest coś w pliku stronicowania, a tam akurat jest bad.
Sprawdź pamięć programem Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Memtesta ściągasz, wypakowujesz jeżeli potrzeba, aby nagrać plik ISO. Nagrywasz go na płytę, w Nero opcja Nagraj obraz na dysk. Potem uruchamiasz na nowo komputer bootując go z płyty (w biosie ustaw: okno Advanced Bios Features->First Boot Device ustaw na CD/DVD).
Podaj odczyt danych SMART dysku z programu HD Tune, zakładka Health => instrukcja odczytu SMART.
Przeskanuj także dysk na bad sektory (zakładka Error Scan), z wyłączoną opcją QuickScan lub jeśli to możliwe w MHDD. Na koniec zrób zdjęcie lub odczytaj i spisz prawą kolumnę i ją podaj.
PS. Gry mam nadzieję, że legalne, chociaż nie wiem które z nich są w rarach (no może stare z czasów dyskietek).
Sprawdź pamięć programem Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Memtesta ściągasz, wypakowujesz jeżeli potrzeba, aby nagrać plik ISO. Nagrywasz go na płytę, w Nero opcja Nagraj obraz na dysk. Potem uruchamiasz na nowo komputer bootując go z płyty (w biosie ustaw: okno Advanced Bios Features->First Boot Device ustaw na CD/DVD).
Podaj odczyt danych SMART dysku z programu HD Tune, zakładka Health => instrukcja odczytu SMART.
Przeskanuj także dysk na bad sektory (zakładka Error Scan), z wyłączoną opcją QuickScan lub jeśli to możliwe w MHDD. Na koniec zrób zdjęcie lub odczytaj i spisz prawą kolumnę i ją podaj.
PS. Gry mam nadzieję, że legalne, chociaż nie wiem które z nich są w rarach (no może stare z czasów dyskietek).
-
Re: Błąd CRC - winna pamięć ram?
-- Dzisiaj, 21:11 --
natomiast error scan nie wykazal zadnych bledow.przez ostatnie 22 godziny stresowalem procka i pamiec stress prime 2004,wykonal dwie petle i nic nie znalazl choc nie wiem czy nie przedwczesnie dalem mu odetchnac...
-- Dzisiaj, 21:53 --
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Pamięć wolałbym aby została sprawdzona memtestem.
Dysk jest zdrowy.
Dysk jest zdrowy.
- adax
podzielonej na party w rar
Sprawdź na innych archiwach. A może sam stwórz coś co jest podzielone na patry, i potem co sam spakowałeś rozpakuj. Powiedz czy poszło.
Pozdrawiam! adax| TechNet Member
-
- Reklama