Błąd .NET Framework przy próbie uruchomienia FIFA 13

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu

Błąd .NET Framework przy próbie uruchomienia FIFA 13

Postprzez samcio132 » 28 sty 2013, 20:02

Witam . Zakupilem ostanio fife 13 gdy ja zainstalowalem i uruchomilem gre przez orgin wysakuje mi takie okno:
Wystapił nieobslugiwany wyjatek w skladniku aplikacji.jesli klikniesz przycisk Kontynuuj aplikacja zignoruje blad i podemnie probe kontynuaji. Nie mozna zaladowac pliku lub zestawu"Accessibility, Version=2.0.0.0. Culture=neutral. PublicKey Token=b03f5f7f11d50a3a" lub jednej z jego zaleznosci.Nie mozna odnalezc okreslonego pliku.

SZCZEGOLY:

Szczegółowe informacje na temat wywoływania debugowania w trybie JIT (just in time)
zamiast tego okna dialogowego znajdują się na końcu tego komunikatu.

************** Tekst wyjątku **************
System.IO.FileNotFoundException: Nie można załadować pliku lub zestawu 'Accessibility, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a' lub jednej z jego zależności. Nie można odnaleźć określonego pliku.
Nazwa pliku: 'Accessibility, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a'
w System.Windows.Forms.Control.OnHandleCreated(EventArgs e)
w System.Windows.Forms.Control.WmCreate(Message& m)
w System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
w System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

OSTRZEŻENIE: rejestrowanie informacji o powiązaniach zestaww jest wyłączone.
Aby włączyć rejestrowanie błędw powiązań zestaww, ustaw wartość rejestru [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog] (DWORD) rwną 1.
Uwaga: z włączeniem rejestrowania błędw powiązań zestaww wiąże się pewien spadek wydajności.
Aby wyłączyć tę funkcję, usuń wartość rejestru [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog].



************** Zestawy załadowane **************
mscorlib
Wersja zestawu: 2.0.0.0
Wersja Win32: 2.0.50727.5466 (Win7SP1GDR.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
fifaconfig
Wersja zestawu: 1.0.0.0
Wersja Win32: Brak



BLAGAM WAS O POMOC. Jestem nawet sklonny zaplacic za rozwiazanie problemu! :C WYdalem na gre ponad 100 zl i nie moge jej nawet odpalic....
Ostatnio edytowano 28 sty 2013, 20:25 przez seba86mu, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Korekta tytułu.
samcio132

Użytkownik
 
Posty: 5
Dołączył(a): 28 sty 2013, 19:55
Kasa: 27.00

Blad Microsoft .NET Framework BLAGAM O POMOC !

Postprzez seba86mu » 28 sty 2013, 20:24

Service Pack 1 dla Windows 7 zainstalowany ?
Jeżeli nie, to zainstaluj.

Dodatkowo zainstaluj:
Microsoft Visual C++ 2010 =>
.NET Framework 3.5 =>
Avatar użytkownika
seba86mu

Globalny Moderator
 
Posty: 9744
Dołączył(a): 13 lis 2008, 19:07
Lokalizacja: Sosnowiec
Blog: Zobacz Blog (1)

Błąd .NET Framework przy próbie uruchomienia FIFA 13

Postprzez samcio132 » 28 sty 2013, 20:42

Dziekuje za odpowiedz ale wystarczy ze tre pliki zainstaluje czy mosze wkleic ich do odpowiednich folderow?

-- 28 sty 2013, 20:34 --

Service pack 1 zainstalowany

-- 28 sty 2013, 20:42 --

Gdy chcialem zainstalowac .NET Framework 3.5 pojawila mi sie informacja : Aby zainstalowac lub skonfigurowac produkt Microsoft.NET Framework 3.5 nalezy uzyc apletu Wlacz lub wylacz funkcje systemu Windows w Panelu sterowania . Prosze cie o dalsza pomoc ..
samcio132

Użytkownik
 
Posty: 5
Dołączył(a): 28 sty 2013, 19:55
Kasa: 27.00

Błąd .NET Framework przy próbie uruchomienia FIFA 13

Postprzez seba86mu » 28 sty 2013, 21:17

Przejdź do:
Panel sterowania => Programy i funkcje => Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows => zaznacz Microsoft .NET Framework 3.5 => Ok
Avatar użytkownika
seba86mu

Globalny Moderator
 
Posty: 9744
Dołączył(a): 13 lis 2008, 19:07
Lokalizacja: Sosnowiec
Blog: Zobacz Blog (1)

Błąd .NET Framework przy próbie uruchomienia FIFA 13

Postprzez samcio132 » 28 sty 2013, 21:41

ta funkcje microsoft. NET Framework mam zaznaczona na wypelnione pole czyli czesc funkcji jest wlaczona a jesli chce zaznaczy obie fukcje : Windows Communication Foaudation HTTP Activation i Windows Communication Foaudation Non- HTTP Activation to wyskakuje jakis blad. Jak mam to dokladnie ustawic . Rzeby bylo wypelnione pole czy zaznaczyc 2 funkcje?

-- 28 sty 2013, 21:41 --

Gdy zaznaczam obydwie funkcje pojawia sie blad : Wystapil blad nie wszystkie funkcje zostaly pomyslnie zmienione. BLAGAM CIE wymysl cos! ;x Próbuje juz od 11 rano i nie potrafie tego zrobic...
samcio132

Użytkownik
 
Posty: 5
Dołączył(a): 28 sty 2013, 19:55
Kasa: 27.00

Błąd .NET Framework przy próbie uruchomienia FIFA 13

Postprzez seba86mu » 28 sty 2013, 22:02

samcio132 napisał(a):************** Zestawy załadowane **************
mscorlib
Wersja zestawu: 2.0.0.0
Wersja Win32: 2.0.50727.5466 (Win7SP1GDR.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
fifaconfig
Wersja zestawu: 1.0.0.0
Wersja Win32: Brak

Czy to jest pełny komunikat błędu ?
Avatar użytkownika
seba86mu

Globalny Moderator
 
Posty: 9744
Dołączył(a): 13 lis 2008, 19:07
Lokalizacja: Sosnowiec
Blog: Zobacz Blog (1)

Błąd .NET Framework przy próbie uruchomienia FIFA 13

Postprzez samcio132 » 28 sty 2013, 22:12

Szczegółowe informacje na temat wywoływania debugowania w trybie JIT (just in time)
zamiast tego okna dialogowego znajdują się na końcu tego komunikatu.

************** Tekst wyjątku **************
System.IO.FileNotFoundException: Nie można załadować pliku lub zestawu 'Accessibility, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a' lub jednej z jego zależności. Nie można odnaleźć określonego pliku.
Nazwa pliku: 'Accessibility, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a'
w System.Windows.Forms.Control.OnHandleCreated(EventArgs e)
w System.Windows.Forms.Control.WmCreate(Message& m)
w System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
w System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

OSTRZEŻENIE: rejestrowanie informacji o powiązaniach zestaww jest wyłączone.
Aby włączyć rejestrowanie błędw powiązań zestaww, ustaw wartość rejestru [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog] (DWORD) rwną 1.
Uwaga: z włączeniem rejestrowania błędw powiązań zestaww wiąże się pewien spadek wydajności.
Aby wyłączyć tę funkcję, usuń wartość rejestru [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog].



************** Zestawy załadowane **************
mscorlib
Wersja zestawu: 2.0.0.0
Wersja Win32: 2.0.50727.5466 (Win7SP1GDR.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
fifaconfig
Wersja zestawu: 1.0.0.0
Wersja Win32: Brak
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Origin%20Games/FIFA%2013/Game/fifasetup/fifaconfig.exe
----------------------------------------
System
Wersja zestawu: 2.0.0.0
Wersja Win32: 2.0.50727.5467 (Win7SP1GDR.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Wersja zestawu: 2.0.0.0
Wersja Win32: 2.0.50727.5467 (Win7SP1GDR.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Wersja zestawu: 2.0.0.0
Wersja Win32: 2.0.50727.5467 (Win7SP1GDR.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System.Windows.Forms.resources
Wersja zestawu: 2.0.0.0
Wersja Win32: 2.0.50727.5420 (Win7SP1.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms.resources/2.0.0.0_pl_b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.resources.dll
----------------------------------------
mscorlib.resources
Wersja zestawu: 2.0.0.0
Wersja Win32: 2.0.50727.5466 (Win7SP1GDR.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------

************** Debugowanie w trybie JIT **************
Aby włączyć debugowanie w trybie JIT (just-in-time), plik .config tej
aplikacji lub komputera (machine.config) musi mieć
wartość jitDebugging ustawioną w sekcji system.windows.forms.
Aplikacja musi być również skompilowana z włączonym
debugowaniem.

Na przykład:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

Gdy debugowanie JIT jest włączone, wszystkie nieobsługiwane wyjątki
są wysyłane do debugera JIT zarejestrowanego na komputerze
i nie są obsługiwane w tym oknie dialogowym.


to jest wszystko co sie tam wyswietla

-- 28 sty 2013, 22:12 --

i masz jakis pomysl?
samcio132

Użytkownik
 
Posty: 5
Dołączył(a): 28 sty 2013, 19:55
Kasa: 27.00

Błąd .NET Framework przy próbie uruchomienia FIFA 13

Postprzez seba86mu » 28 sty 2013, 22:14

Spróbuj zainstalować =>

Próbowałeś przeinstalować grę ?

Gra jest czysta bez żadnych dodatków ?
Avatar użytkownika
seba86mu

Globalny Moderator
 
Posty: 9744
Dołączył(a): 13 lis 2008, 19:07
Lokalizacja: Sosnowiec
Blog: Zobacz Blog (1)

Błąd .NET Framework przy próbie uruchomienia FIFA 13

Postprzez samcio132 » 28 sty 2013, 23:12

Probowalem przinstalowac i zrobilem to az 3 razy. tak gra jest czysta zainstalowalem tylko to co na plycie. Juz instaluje ten setup.exe

-- 28 sty 2013, 22:16 --

Probowalem przinstalowac i zrobilem to az 3 razy. tak gra jest czysta zainstalowalem tylko to co na plycie. Juz instaluje ten setup.exe

-- 28 sty 2013, 22:23 --

Jak zainstaluje ten program (polowa instalacji) to co dalej wykonac ?

-- 28 sty 2013, 22:26 --

Ok program zainstalowany czekam na dalsze wskazowki ..

-- 28 sty 2013, 22:27 --

Ok program zainstalowany czekam na dalsze wskazowki ..

-- 28 sty 2013, 22:45 --

Uruchamiam gre i dalej to samo ! PROSZE BOZE ZLITUJ SIE ! Jak ja mam to zrobic ja juz nie mam pojecia!!!!

-- 28 sty 2013, 23:01 --

JAKBY KTOKOLWIEK MIAL JAKIS POMYSL NAPRAWY TEGO SYFU PROSZE NAPISAC . BLAGAM WAS!

-- 28 sty 2013, 23:12 --

JAKBY KTOKOLWIEK MIAL JAKIS POMYSL NAPRAWY TEGO SYFU PROSZE NAPISAC . BLAGAM WAS!
samcio132

Użytkownik
 
Posty: 5
Dołączył(a): 28 sty 2013, 19:55
Kasa: 27.00

Błąd .NET Framework przy próbie uruchomienia FIFA 13

Postprzez seba86mu » 28 sty 2013, 23:39

Nie spamuj.

Jeżeli ktoś będzie znał rozwiązanie odpisze.
Avatar użytkownika
seba86mu

Globalny Moderator
 
Posty: 9744
Dołączył(a): 13 lis 2008, 19:07
Lokalizacja: Sosnowiec
Blog: Zobacz Blog (1)



  • Reklama

Powrót do Problemy



 


  • Related topics
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 8 gości