Błąd przy starcie systemu
- rosłon
- Kontaktowanie:
Błąd przy starcie systemu : !!!!!!!!!!!!!!!!! IDE DRIVES INSTALLATION !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! For best reliability and performance , please change the stand alone slave drive to master. System HALT

POZDRAWIAM ROSŁON
- seba86mu
Ile masz dysków twardych, napędów optycznych i taśm IDE ATA ?
- rosłon
- Kontaktowanie:
to nie mój komputer ,siostry ciotecznej ,ale wiem dysków ma 2 i 2 napędy optyczne a taśm nie wiem ile ma,
wspomnę ,że gdy odłączyłem 1 napęd to się napis nie pokazywał za (pierwszym razem),po ponownych uruchomieniach znów(się pokazywał
wspomnę ,że gdy odłączyłem 1 napęd to się napis nie pokazywał za (pierwszym razem),po ponownych uruchomieniach znów(się pokazywał

POZDRAWIAM ROSŁON
- seba86mu
Konfiguracja dla dwóch dysków twardych i dwóch napędów powinna wyglądać tak:
Kanał IDE0 (gniazdo IDE0 na płycie głównej):
Płyta główna --------(taśma)---------Dysk twardy SLAVE------------(taśma)-----------Dysk twardy MASTER
Kanał IDE1 (gniazdo IDE1 na płycie głównej):
Płyta główna --------(taśma)---------Napęd optyczny SLAVE -------(taśma)----------Napęd optyczny MASTER
Jeżeli chodzi o ustawienia MASTER / SLAVE to dokonuje się tego za pomocą zworek.
Ustawienie MASTER -> MA
Ustawienie SLAVE -> SL
Urządzenie SLAVE zawsze do środkowej wtyczki taśmy ATA, urządzenie MASTER zawsze do ostatniej.
Kanał IDE0 (gniazdo IDE0 na płycie głównej):
Płyta główna --------(taśma)---------Dysk twardy SLAVE------------(taśma)-----------Dysk twardy MASTER
Kanał IDE1 (gniazdo IDE1 na płycie głównej):
Płyta główna --------(taśma)---------Napęd optyczny SLAVE -------(taśma)----------Napęd optyczny MASTER
Jeżeli chodzi o ustawienia MASTER / SLAVE to dokonuje się tego za pomocą zworek.
Ustawienie MASTER -> MA
Ustawienie SLAVE -> SL
Urządzenie SLAVE zawsze do środkowej wtyczki taśmy ATA, urządzenie MASTER zawsze do ostatniej.
- rosłon
- Kontaktowanie:
-
- Reklama