Błąd (system windows odzyskał działanie po poważnym błedzie)
- seba86mu
Wtyczkę dodatkowego zasilania podłączoną masz do karty graficznej ?
-
Tak oczywiście mam podłączoną.
-- 19 cze 2012, 11:47 --
Problem chyba zdiagnozowałem, ale nie do końca, wymontowałem wszystko z kompa i zauważyłem, że kabel dodatkowego zasilania karty graficznej wyszedł z tej plastikowej osłony, teraz pytanie, mam taki kable nowy w foli ale od innej karty (jak pamiętam model to chyba gforce 260/280) mogę go podłączyć do tej com mam teraz , wygląda identycznie tylko rożni się kolorem kabelków.
-- 19 cze 2012, 11:47 --
Problem chyba zdiagnozowałem, ale nie do końca, wymontowałem wszystko z kompa i zauważyłem, że kabel dodatkowego zasilania karty graficznej wyszedł z tej plastikowej osłony, teraz pytanie, mam taki kable nowy w foli ale od innej karty (jak pamiętam model to chyba gforce 260/280) mogę go podłączyć do tej com mam teraz , wygląda identycznie tylko rożni się kolorem kabelków.

- seba86mu
kot123 pisze:teraz pytanie, mam taki kable nowy w foli ale od innej karty (jak pamiętam model to chyba gforce 260/280) mogę go podłączyć do tej com mam teraz , wygląda identycznie tylko rożni się kolorem kabelków.
Tak, możesz podłączyć.
-
Problem został zdiagnozowany , resety powodowała karta graficzna, nie wiem do końca co z nią było nie tak ale skok napięcia i reset kompa. Tak powiedział znajomy.
Dzięki wielkie wszystkim za pomoc i chęć rozwiązania mojego problemu.
Pozdrawiam
-- 24 cze 2012, 21:32 --
Nie chciałem zakładać nowego tematu i robić zbędnego syfu, proszę o pomoc w doborze karty graficznej na AGP, obecnie posiadam Karta AGP GAINWARD GF 7800 GS 512 MB, 256 bit ( GAIN-8255 ), coś porównywalnego to tego może być trochę słabsza i oczywiście lepsza.
Dzięki wielkie wszystkim za pomoc i chęć rozwiązania mojego problemu.
Pozdrawiam

-- 24 cze 2012, 21:32 --
Nie chciałem zakładać nowego tematu i robić zbędnego syfu, proszę o pomoc w doborze karty graficznej na AGP, obecnie posiadam Karta AGP GAINWARD GF 7800 GS 512 MB, 256 bit ( GAIN-8255 ), coś porównywalnego to tego może być trochę słabsza i oczywiście lepsza.
- seba86mu
Chcesz zamienić obecną 7800GS na inną na AGP ?
Myślę, że nie ma to najmniejszego sensu.
GF 7800 GS jest bardzo dobrą kartą, jeżeli chodzi o interfejs AGP.
Jeżeli jednak chcesz coś na siłę, to na AGP nie ma chyba wydajniejszej karty od HD 3850:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jednak nie wiem czy w porównaniu z obecną kartą (7800 GS) zauważysz jakiś znaczny przyrost wydajności.
Myślę, że nie ma to najmniejszego sensu.
GF 7800 GS jest bardzo dobrą kartą, jeżeli chodzi o interfejs AGP.
Jeżeli jednak chcesz coś na siłę, to na AGP nie ma chyba wydajniejszej karty od HD 3850:
Jednak nie wiem czy w porównaniu z obecną kartą (7800 GS) zauważysz jakiś znaczny przyrost wydajności.
-
7800GS padła, właśnie ona powodowała błędy, teraz mam założoną GF 5200 (antyk), używana karta nie wchodzi w grę, tylko nowa, już pies trącał parametry taka w miarę, żeby komputer pracował, do czasu uzbierania kasy na nowy. 

- seba86mu
A do jakiej kwoty ?
-
Właśnie się zastanawiam najlepiej tak 200 zł
- seba86mu
kot123 pisze:używana karta nie wchodzi w grę, tylko nowa
Za 200 zł. nie kupisz nowej karty na AGP, chyba że taką do prac biurowych, czyli z 64-bitową szyną pamięci, a takie nie nadają się do gier, chyba że takich gier sprzed 9 lat i starszych:
-
Po patrzyłem na linki i w sumie masz racie, mija się z celem kupno takiej karty, zostanie na tym fx5200 do kupna nowego kompa.
Dzięki jeszcze raz na pomoc.
Pozdrawiam
Dzięki jeszcze raz na pomoc.
Pozdrawiam

-
- Reklama