Błędy BSOD w Windows 7 - winowajca ntoskrnl.exe

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
reeed400

Użytkownik

Post06 maja 2011, 18:26

Sprawdzałem, męczę się z tym problem od kilku miesięcy......w tym czasie było już kilka wersji sterowników do mojego radeona i za każdym razem było niestety tak samo :( już naprawdę nie mam pomysłu co robić, dziś znalazłem jakiegoś hotfixa od MS "KB979538" podobno naprawia błąd 0x0000007E, jeżeli rano się pojawi BSOD z tym błędem postaram się zainstalować tą poprawkę i zobaczymy jaki będzie tego efekt.

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Post06 maja 2011, 22:08

Witam, jak to nic nie da, to podaj zapisane dzienniki podglądu zdarzeń :arrow: http://www.hotfix.pl/podglad-zdarzen-za ... -7-a47.htm

reeed400

Użytkownik

Post10 maja 2011, 12:02

Po zainstalowaniu "KB979538" uruchomił się normalnie (był wyłączony prawie 8 godzin, z reguły po takim czasie nie było mowy aby działał poprawnie), ale poczekam jeszcze do jutra, wyłączę komputer na całą noc i zobaczę co będzie rano, na razie korzystam z Windowsa 7 32-bit, wszystkie sterowniki mam zainstalowane, ehhhh ciekawe co będzie jutro.

-- 08 maja 2011, 10:00 --

Witam, problemów ciąg dalszy tym razem "STOP: c000021a SYSTEM FATAL ERROR" co gorsza zwykły restart nie pomaga, muszę wyłączyć całkiem komputer i uruchomić ponownie żeby dostać się do windowsa, jak zwykle po ponownym uruchomieniu wszystko działa super, jeżeli wieczorem zamiast wyłączyć zupełnie komputer przełączę kompa w stan uśpienia też wszystko jest ok...................nie rozumiem co jest nie tak?????????????? na poprzedniej płycie głównej było to samo (ASUS M4A89GTD PRO).

-- 10 maja 2011, 12:02 --

Niestety na razie korzystam ze stanu uśpienia (jak już wspominałem wcześniej działa idealnie), zaczynam mieć coraz większe wątpliwości co do karty graficznej Radeon HD 5850 potrafi czasem zawiesić komputer, robi się szary ekran zacina się dźwięk i w końcu pokazuje BSOD.........sprawdzałem różne sterowniki, nic to nie dało, dziwne jest to ,że na nie mal identycznej platformie (inna płyta główna i inny zasilacz) wszystko działało poprawnie, zastanawiam się nad wymianą karty graficznej ewentualnie zasilacza????? proszę o pomoc.

• Reklama

Wróć do „Problemy”