Błędy podczas instalacji programów.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
tommek7

Użytkownik

Post10 wrz 2012, 17:22

Witajcie.
Nie mogę instalować niektórych programów takich jak Photoshop, AutoCad, Gry i inne, problem jest również przy próbie odinstalowywania. Zawsze wyskakuje błąd, iż nie można utworzyć pliku tymczasowego. W innych wypadkach wyświetla sie informacja, że wystąpił problem przy próbie zapisu na dysk.
Przed chwilą sprawdzałem dysk HD Tune, zostało to również zweryfikowane tu na forum, wszystko OK.
Logi o OTL niby też były sprawdzane, wszystko OK.
Co więc jest nie tak?

Proszę o jakąś pomoc...

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post10 wrz 2012, 17:36

Uruchom program => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => Analiza => Uruchom Cleaner

Dokonaj naprawy rejestru programem => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => Skanuj rejestr => Napraw rejestr

Opróżnij zawartość folderu Temp z lokalizacji:
C:\Windows\Temp\

Spróbuj zainstalować programy, z którymi dotychczas był problem.

Jeżeli to nie pomoże spróbuj przenieść na próbę folder InstallShield przykładowo na pulpit (czyli Wytnij => Wklej).
C:\Program Files\Common Files\InstallShield

Jeżeli powyższe zabiegi nie pomogą przenieś na pulpit folder InstallShield Installation Information z lokalizacji:
C:\Program Files\InstallShield Installation Information

Spróbuj zainstalować programy, z którymi dotychczas był problem.

tommek7

Użytkownik

Post10 wrz 2012, 18:05

Zrobiłem wszystko, nic nie pomogło.
Aha, mam win 7 64bit. W Program Files ni emiałem folderu InstallShield, był tylko w folderze Program Files x86. Utworzyłem, podmieniałem, żadnych różnic.....

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post10 wrz 2012, 20:22

tommek7 pisze:Zrobiłem wszystko, nic nie pomogło.
Aha, mam win 7 64bit. W Program Files ni emiałem folderu InstallShield, był tylko w folderze Program Files x86. Utworzyłem, podmieniałem, żadnych różnic.....

Temat wstrzymajcie, gdyż rozwiązuje problem w moim dziale. Problemem jest uszkodzony stan root`u konta.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

• Reklama

Wróć do „Problemy”