Blue connect, nie mogę zainstalować błąd z speedmenager plus

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
KunaPL

Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 21 gru 2008, 22:13
Lokalizacja: Łódź

Blue connect, nie mogę zainstalować błąd z speedmenager plus

Post18 sty 2009, 22:35

Witam wszystkich mam taki problem: kupiłem blue connecta i nie mogę go zainstalować bo wyskakuje mi jakiś błąd gdzie pisze coś związanego z speedmenagerem plus. podpiąłem jakiś czas temu iplusa i automatycznie zaczął się instalować ale nie dokończyłem instalacji bo nie miałem płytki przy sobie. podejrzewam że gdzieś jest kawałek jeszcze plików których nie mogę znaleźć bo sprawdzałem w programach i w wyszukiwaniu na kompie... co mam zrobić ?

Proszę pisz z znaczkami pl
Ostatnio zmieniony 18 sty 2009, 22:42 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: dodałem znaczki pl i zmieniłem tytuł

Awatar użytkownika
me@djohnsc

Administrator
Posty: 1223
Rejestracja: 22 lis 2008, 19:28
Lokalizacja: Śląsk

Blue connect, nie mogę zainstalować błąd z speedmenager plus

Post18 sty 2009, 22:57

Podaj cały błąd, zrób mu screen i daj tutaj na Forum.
Co do niedokończonej instalacji to wyczyść rejestr np. programem CCleaner oraz sprawdź czy w panelu dodaj lub usuń programy jest coś związanego z iplusem.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Posty: 4078
Rejestracja: 23 lis 2008, 22:14
Lokalizacja: Myszków
Kontaktowanie:

Blue connect, nie mogę zainstalować błąd z speedmenager plus

Post18 sty 2009, 23:07

pisze coś związanego z speedmenagerem plus

Proszę napisać konkretnie jaka jest treść tego błędu.

A teraz do rzeczy.
Czy przed ponowną instalacją czyściłeś rejestr systemowy?
Używasz oprogramowania typu NIS lub KIS?

-----------------------------
Można użyć oprogramowania USBDeview do deinstalacji wybranego urządzenia.

Pobierasz go z tego miejsca -> USBDeview

Polska lokalizacja -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Instalacja języka - rozpakuj archiwum i wrzuć plik USBDeview_lng.ini do katalogu głównego aplikacji.

Uruchom aplikację, zobaczysz listę wszystkich urządzeń jakie kiedykolwiek były podpinane do portów.
Zaznacz wybrane urządzenie (nazwa Twojego modemu, w nazwie urządzenia występuje fraza "modem").
Dalej wykonaj, Prawy Przycisk Myszy na wcześniej zaznaczonym urządzeniu -> Odinstaluj zaznaczone urządzenia
Zrestartuj komputer, następnie podepnij klucz, system ponownie go rozpozna i jeżeli nie znajdzie potrzebnych sterowników, poprosi Cię o nie wyświetlając na ekranie odpowiedni kreator.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

dexrasta

Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 18 sty 2009, 23:42

Blue connect, nie mogę zainstalować błąd z speedmenager plus

Post18 sty 2009, 23:50

jednak ten komunikat nie dotyczy nic iplusa bo kolega podpiął do siebie ten internet a sam ma podpiętego iplusa i było ok a komunikat brzmi tak:
An incompatible stamdalone version of the Speedmenager plu
ByteMobile Clinet is present on the system. this version must be uninstaledd and OS restarted!

Drugi post

A nie wiem co to znaczy oprogramowanie typu NIM i KIS...
Ostatnio zmieniony 19 sty 2009, 09:03 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 4 razy.
Powód: Połączyłem posty. poprawiono pisownię

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21302
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Blue connect, nie mogę zainstalować błąd z speedmenager plus

Post18 sty 2009, 23:54

a nie wiem co to znaczy oprogramowanie typu NIM i KIS

Norton Internet Security
Kaspersky Internet Security
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
KunaPL

Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 21 gru 2008, 22:13
Lokalizacja: Łódź

Blue connect, nie mogę zainstalować błąd z speedmenager plus

Post19 sty 2009, 11:02

antywir to kaspersky

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Posty: 4078
Rejestracja: 23 lis 2008, 22:14
Lokalizacja: Myszków
Kontaktowanie:

Blue connect, nie mogę zainstalować błąd z speedmenager plus

Post19 sty 2009, 11:50

A więc na czas instalacji wyłącz wszelką ochronę (Kaspersky).
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

dexrasta

Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 18 sty 2009, 23:42

Re: Blue connect, nie mogę zainstalować błąd z speedmenager plus

Post19 sty 2009, 20:25

dzięki bardzo wszystkim udało mi się zrobić to wreszcie i była wina to antywira...
Ostatnio zmieniony 19 sty 2009, 20:26 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: dodałem znaczki pl



  • Reklama

Wróć do „Problemy”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 5 gości