Blue screen- bsod IMAGE_NAME: NVENETFD.sys

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
kat666

Użytkownik

Post02 mar 2012, 11:54

Podbije temat, żeby nie zakładać nowego. Około 2 tygodni temu zainstalował dodatkowo ubuntu na komputerze i problemy z resetami na nim nadal występują więc to chyba ostatecznie wyklucza problemy ze sterownikami(?). Na ubuntu dokładniej to komputer się nie resetuje tylko zawiesza, nie można nic przy nim zrobić(ruszyć myszką, lognać klawiaturą itp.) wskazuje to precyzyjniej na przyczynę problemu, czy nadal nic z tego nie wynika?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post09 mar 2012, 22:50

Ale w tym momencie to w ogóle nie problem z tym NVENETFD.sys

Wyłącz w biosie jeszcze zarządzanie energią i opcje automatycznego podkręcania procesora jeśli są.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

kat666

Użytkownik

Post10 mar 2012, 19:08

Dzięki za odpowiedź :)
Zaraz poszukam tych ustawień w biosie. Dodam jeszcze, że resety przez trzy dni intensywnego grania na komputerze przez krewniaków nie wywołały żadnego resetu, a ja ledwo co włączę radio lub wejdę na przeglądarkę i się zawiesza.

Edit 1:
Żeby nikt mi nie zarzucał, że liczę tylko na gotowe to sprawdzałem dość dokładnie wszystkie podzespoły komputera(po raz wtóry) czy nie jest coś ''zwęglone'' i wszystko wygląda zupełnie normalnie. Zapomniałem, bios aktualizowałem przed wgraniem ubuntu, ponieważ miałem problemy z instalacja systemu z pendrive. Mam nadzieję, że wszystko napisałem zrozumiale bo mam trochę procentów w sobie, jeżeli tak nie jest to wybaczcie mi ;)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post10 mar 2012, 20:35

Żeby nikt mi nie zarzucał, że liczę tylko na gotowe to sprawdzałem dość dokładnie wszystkie podzespoły komputera(po raz wtóry) czy nie jest coś ''zwęglone'' i wszystko wygląda zupełnie normalnie.

Spoko, ale mi się powoli pomysły kończą.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”