Blue screen, prawdopodobna przyczyna to : Sacm2A.sys

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Ciastko

Użytkownik

Post17 lip 2011, 16:49

Witam wszystkich ;]

Otóż od stycznia mam nowy komputer, ale parę tygodni temu zainstalowałam modem...I tu zaczyna się bluescreenowy kłopot.

Na komputerach nie znam się prawie wcale, szperałam po forach itp., ale wiadomo, że każdy ma inny kłopot, więc dalej nie wiem przez co komputer doprowadza mnie do szału. Może jest to ten nieszczęsny modem ( doczytałam się, że to pewnie sterowniki tylko, że do tego modemu jakoś nowszych nie widziałam. Modem : Scientific-Atlanta WebSTAR 2000 series Cable Modem )

1.Tutaj mam zdjęcie blue screena, choć nie wiem, czy za każdym razem jest to samo:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

2.Zainstalowałam też Debugging Tools for Windows (x86) i tu mam to, co mi wyszło:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

---
Jeśli mam coś jeszcze wstawić to pisać :]

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post17 lip 2011, 19:09

Tak to od tego modemu błąd. Może najpierw uaktualnij sterowniki płyty głównej.

-- N, 17 lip 2011, 19:09 --

aha, wersja 3.2.3 jest najnowsza Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Ciastko

Użytkownik

Post18 lip 2011, 13:29

Przynajmniej już wiem, że dobrze myślałam z tym modemem - zawsze jakiś punkt zaczepienia.

Zainstalowałam też aktualizacje do wszystkiego, co było nieaktualne - poczekamy, zobaczymy :)

-- 18 lip 2011, 11:20 --

No cóż. Nic to ni dało - blue screen znów się pojawił... :sciana:

-- 18 lip 2011, 13:29 --

pewnie masz płytę główna Gigabyte i konflikt sterowników ze zintegrowaną sieciówką...Zmień połączenie na Ethernet. Problemy z USB zawsze są.

No to znalazłam takie coś. Zapewne o to chodzi. Trzeba będzie się zaopatrzyć w taki kabel,a nie inny ;]

• Reklama

Wróć do „Problemy”