Blue screen Win7

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu

Blue screen Win7

Postprzez c3zar » 13 paź 2010, 20:09

Witam mam otoz taki problem ze co jakis czas kilka razy dziennie mam bluescreen i reset
nie wiem occ z tym ;P wiec wysylam problem mam nadzieje ze ktos pomoze. Dzieki z gory




Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.11.0001.404 X86
Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.


Loading Dump File [C:\101310-24421-01.dmp]
Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

Symbol search path is: *** Invalid ***
****************************************************************************
* Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. *
* Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. *
* After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. *
****************************************************************************
Executable search path is:
*********************************************************************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
*********************************************************************
Unable to load image \SystemRoot\system32\ntoskrnl.exe, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe
Windows 7 Kernel Version 7600 MP (2 procs) Free x86 compatible
Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS
Built by: 7600.16617.x86fre.win7_gdr.100618-1621
Machine Name:
Kernel base = 0x8280d000 PsLoadedModuleList = 0x8294c570
Debug session time: Wed Oct 13 20:58:48.715 2010 (GMT+2)
System Uptime: 0 days 0:10:39.809
*********************************************************************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
*********************************************************************
Unable to load image \SystemRoot\system32\ntoskrnl.exe, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe
Loading Kernel Symbols
...............................................................
................................................................
...................
Loading User Symbols
Loading unloaded module list
.....
c3zar

Użytkownik
 
Posty: 9
Dołączył(a): 13 paź 2010, 20:05
Kasa: 31.00

Blue screen Win7

Postprzez rokko » 13 paź 2010, 20:56

Podaj pełną treść raportu z WinDbg lub wrzuć spakowane pliki DMP na wikisend.com to przeanalizujemy je.
Poradniki informatyczne »» TechFormator.PL
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Avatar użytkownika
rokko

Administrator
 
Posty: 3897
Dołączył(a): 23 lis 2008, 22:14
Lokalizacja: Myszków
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows VistaFirefox
 

Blue screen Win7

Postprzez c3zar » 13 paź 2010, 21:12

mam kilka plikow ale 2 rozne wagi wiec wstawiam te 2 rozne



c3zar

Użytkownik
 
Posty: 9
Dołączył(a): 13 paź 2010, 20:05
Kasa: 31.00

Blue screen Win7

Postprzez Andziorka » 13 paź 2010, 21:33

Problem powodują:

- halmacpi.dll
*spróbuj podmienić ten plik za pomocą konsoli + spróbuj skorzystać z tych rozwiązań:

- ntoskrnl.exe
*sprawdź pamięć zgodnie z tym poradnikiem: http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi-programu-memtest86+-sprawdzanie-pamieci-ram-a204.htm
*spróbuj skopiować go z płytki instalacyjnej używając konsoli odzyskiwania ? kiedy instalator Windowsa zaproponuje jej użycie trzeba nacisnąć R, po ukazaniu się konsoli wpisać numer systemu (konsola wyświetli, zazwyczaj jest to nr 1) i enter, jeszcze raz enter, jeśli nie ma hasła i wpisać polecenia
expand X:\i386\ntoskrnl.ex_ C:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe
gdzie X ? literka CD-ROMu
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'
Avatar użytkownika
Andziorka

VIP+
 
Posty: 592
Dołączył(a): 06 kwi 2009, 16:50
Kasa: 763.00
    Windows XPFirefox
 

Blue screen Win7

Postprzez c3zar » 13 paź 2010, 22:01

hmm nie znam sie na tym az tak barodz czy moglbym o jakis bardziej uproszczony manual bylbym bardzo wdzieczyny
c3zar

Użytkownik
 
Posty: 9
Dołączył(a): 13 paź 2010, 20:05
Kasa: 31.00

Blue screen Win7

Postprzez Andziorka » 13 paź 2010, 22:17

A czego dokładnie nie wiesz? Jeśli chodzi o memtest to jest dokładna instrukcja.
1)Jeśli chodzi o drugi link to wejdź w start uruchom, wpisz: cmd i następnie: sfc / scannow
2)
*spróbuj skopiować go z płytki instalacyjnej używając konsoli odzyskiwania ? kiedy instalator Windowsa zaproponuje jej użycie trzeba nacisnąć R, po ukazaniu się konsoli wpisać numer systemu (konsola wyświetli, zazwyczaj jest to nr 1) i enter, jeszcze raz enter, jeśli nie ma hasła i wpisać polecenia
expand X:\i386\ntoskrnl.ex_ C:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe
gdzie X ? literka CD-ROMu

Więcej tutaj: http://www.hotfix.pl/articles.php?article_id=12
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'
Avatar użytkownika
Andziorka

VIP+
 
Posty: 592
Dołączył(a): 06 kwi 2009, 16:50
Kasa: 763.00
    Windows XPFirefox
 

Blue screen Win7

Postprzez c3zar » 14 paź 2010, 10:24

1)Jeśli chodzi o drugi link to wejdź w start uruchom, wpisz: cmd i następnie: sfc / scannow

po wpisaniu wyskakuje mi "Aby moc uzywac narzedzia sfc, musisz byc administratorem z uruchomiona sesja konsoli."

- mam administratora na kompie ponieawz jest tyylko jeden urzytkownik system niedawno instalowany.

2) mam win 7 wiec wciskajac R -napraw pojawia mi sie lista co moge zrobic wiec wybralem ostatnia opcje pojawia sie wtedy cmd.exe, wpisujac tam co nalezy nie potrafi znalesc takiego pliczku.
c3zar

Użytkownik
 
Posty: 9
Dołączył(a): 13 paź 2010, 20:05
Kasa: 31.00

Blue screen Win7

Postprzez rokko » 14 paź 2010, 11:09

ad1 To nie jest konto administratora, tylko usera należącego do grupy administratorów a to jest ogroma różnica z punktu widzenia wykonywania czynności. Rozwiązanie poniżej...
Uruchom wiersz poleceń, Start => Uruchom => cmd i wpisz:
Kod:
runas /user:administrator cmd

Wpisz hasło admina. Otworzy się kolejne okno konsoli, w którym wpisz właściwe polecenie przynależne do kontrolera plików systemowych.

ad2 Pliki w systemach Vista i Win7 odzyskujemy w inny sposób.
Kiedyś pisałem na ten temat, jedną z metod ukazuje ten poradnik => http://www.hotfix.pl/naprawa-uszkodzonych-plikow-systemowych-vista-a82.htm
Poradniki informatyczne »» TechFormator.PL
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Avatar użytkownika
rokko

Administrator
 
Posty: 3897
Dołączył(a): 23 lis 2008, 22:14
Lokalizacja: Myszków
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows VistaFirefox
 

Blue screen Win7

Postprzez c3zar » 14 paź 2010, 14:04

dobra u mnie caly czas cos wychodzi nie tak. Pytanie czy reinstal windowsa naprawi ten blad?
c3zar

Użytkownik
 
Posty: 9
Dołączył(a): 13 paź 2010, 20:05
Kasa: 31.00

Blue screen Win7

Postprzez rokko » 14 paź 2010, 17:05

czy reinstal windowsa naprawi ten blad?

W przypadku problemów czysto software'owych owszem. Natomiast, jeżeli to jest problem sprzętowy nie będzie poprawy.
Poradniki informatyczne »» TechFormator.PL
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Avatar użytkownika
rokko

Administrator
 
Posty: 3897
Dołączył(a): 23 lis 2008, 22:14
Lokalizacja: Myszków
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows VistaFirefox
 

Blue screen Win7

Postprzez c3zar » 14 paź 2010, 17:18

Moze to jest problem? Mam plyte msi p4n sli zalaczam ponizej zdjecie plyty i co w niej nie dziala. Jezeli to nie to to od czego to jest i czy mozna to jakos tam naprawic i jaki koszt orientacyjny.
Obrazek
c3zar

Użytkownik
 
Posty: 9
Dołączył(a): 13 paź 2010, 20:05
Kasa: 31.00

Blue screen Win7

Postprzez rokko » 14 paź 2010, 17:32

Nie widać tutaj radiatora, lecz jeżeli nie działa układ chłodzący, wymień sam wiatraczek.
Koszt orientacyjny różnie, w zależności od sklepu, lecz niewielki.

Po prostu wpierw dokonaj sprawdzenia komputera np na dystrybucji Linux Live CD. Jeżeli tam wszystko będzie poprawnie funkcjonować problem najprawdopodobniej softwareowy.

Oczywiście niedziałający wiatraczek możesz wymienić, sprawdź też temperatury, w BIOSie lub przez jakąś aplikację Everest, PC Wizard lub inną.
Poradniki informatyczne »» TechFormator.PL
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Avatar użytkownika
rokko

Administrator
 
Posty: 3897
Dołączył(a): 23 lis 2008, 22:14
Lokalizacja: Myszków
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows VistaFirefox
 

Blue screen Win7

Postprzez c3zar » 14 paź 2010, 19:14

Znaczy ogolnie to komp mi sie strasznie dlugo wlaczal na xp dlatego postanowilem zmienic windows jednakze na win xp nigdy nie mialem bluescreena. Dlatego podejrzewam osobiscie ze to wina poprostu instalacji. Moze dasz jakis namiar jak poprawnie zainstalowac Win7 abym nie mail pozniej zadnych problemow.


a temperatura to tak


procek: 66 st
plyta 23 st
VTIN 20,5 st
dysk twardy 35 st

hmm chyba troche za wysoka? moze to przyczyna?
c3zar

Użytkownik
 
Posty: 9
Dołączył(a): 13 paź 2010, 20:05
Kasa: 31.00

Blue screen Win7

Postprzez rokko » 14 paź 2010, 20:16

Wpierw powinieneś sprawdzić czy Twój komp jest w 100% gotowy na przyjęcie nowego systemu operacyjnego. Wykonaj testy =>

Tutek do instalacji Windows 7...


procek: 66 st

Jeżeli sprawdzałeś w spoczynku to rzeczywiście temp wysoka i należy się tym martwić.

Na początek wykonaj...
http://forum.hotfix.pl/sprzet-komputerowy/komputer-sam-sie-wylacza-problem-z-zasilaczem-t3235.html

Sprawdź też obroty wiatraczka na procku.
Poradniki informatyczne »» TechFormator.PL
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Avatar użytkownika
rokko

Administrator
 
Posty: 3897
Dołączył(a): 23 lis 2008, 22:14
Lokalizacja: Myszków
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows VistaFirefox
 

Blue screen Win7

Postprzez c3zar » 15 paź 2010, 06:28

Procesor FAn 5625 rpm
c3zar

Użytkownik
 
Posty: 9
Dołączył(a): 13 paź 2010, 20:05
Kasa: 31.00

Następna strona


  • Reklama

Powrót do Problemy



 


  • Related topics
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 11 gości