Blue Screen wywołany sterownikiem

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
mako999

Użytkownik

Post12 lis 2009, 18:58

Witam, windows vista home basic 32 bits. Mam problem z blue screenem, najczesciej zaraz po wlaczeniu komputera, czesto mam ze przez nawet godzine nie moge włączyć komputera bo na stronie startowej zaraz po włączeniu zacina się, albo idzie dalej ale się odrazu restartuje i to bez blue screena. Zazwyczaj mam AGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA, albo nic nie ma, wg. visty to błędny sterownik, jednak kompletnie nie mam pojęcia który. Jest jakiś sposób żeby znaleść zły sterownik i go usunąć?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post12 lis 2009, 19:40

Spróbuj uruchomić komputer w trybie awaryjnym. A jeżeli teraz działa, to aby dowiedzieć się więcej, czego dotyczył bluescreen, odczytaj plik DMP. Zrób to wg tej instrukcji :arrow: Czytanie plików DMP
Sprawdź rozwiązanie (także w linkach): kody błędów.
Jeżeli nie rozwiążesz problemu, to daj raport na forum. Wklej go na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników a tu daj tylko link do niego.
Sprawdź teraz, czy są jakieś pliki DMP.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

mako999

Użytkownik

Post12 lis 2009, 21:14

błąd wywołuje plik ntkrpamp.exe co teraz?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post12 lis 2009, 21:30

Sprawdź pamięć programem Sprawdzanie pamięci RAM programem Memtest86+.

Podaj odczyt danych SMART dysku z programu HD Tune, zakładka Health => instrukcja odczytu SMART.

Wrzuć ze trzy pliki DMP na jakiś hosting, abym mógł je samemu potem przeczytać.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

mako999

Użytkownik

Re: Blue Screen wywołany sterownikiem

Post12 lis 2009, 21:50

HD tune wykazał wszystko na OK, brak bad sectorów, z tym programem będę musiał poczekać bo nie mam żadnych czystych płyt w chacie, Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - tu wcisnąłem 3 pliki, zapakowane rar.

• Reklama

Wróć do „Problemy”