Bluescreen,Ścinanie komputera
-
Reset biosu zostawię na samiutki koniec jeśli będzie potrzebny. Żeby zainstalować ten chipset, który podałeś muszę odinstalować mój aktualny czy mogę pobrać, wypakować i zainstalować bez usuwania?
- mity4
czesto robi sie tak ze starsze wersje sie usuwają ale nie zawsze wiec najpewniej jest usunać ręcznie potem zainstalowac nowe
a co do formata to na 90 % by nic nie pomogło bo to stery albo bios wiec jak wgrasz to samo to nic nie pomoże
sprawdz te stery GRAFY jaksiees ze strony producenta renomowane i zrób tak jak Xman pisał
a co do formata to na 90 % by nic nie pomogło bo to stery albo bios wiec jak wgrasz to samo to nic nie pomoże
sprawdz te stery GRAFY jaksiees ze strony producenta renomowane i zrób tak jak Xman pisał
- XMan
Żeby zainstalować ten chipset, który podałeś muszę odinstalować mój aktualny czy mogę pobrać, wypakować i zainstalować bez usuwania?
Po pierwsze chipsetu się nie usuwa, po drugie podałem już najnowszy do Twojej płyty.
Zainstaluj tak jak p/w podałem.
- mity4
aha dobrze wiedziec 

- XMan
Jeżeli chipset będzie nieprawidłowy to wtedy płyta go nie przyjmie,
wystąpi błąd i nie instalujemy/pomijamy.
Sprawdzamy inny...
Instalacja powinna odbywać się na czysto, tzn. bez włączonych innych programów.
Po instalacji uruchamiamy ponownie komputer...
wystąpi błąd i nie instalujemy/pomijamy.
Sprawdzamy inny...
Instalacja powinna odbywać się na czysto, tzn. bez włączonych innych programów.
Po instalacji uruchamiamy ponownie komputer...
-
Okej zrobiłem wszystko tak jak napisałeś XMan, wszedłem do gry BF4 i było ok użycie procesora wynosiło wtedy 100% teraz max. 60% przycięło mi jak pisałem ten tekst, ale pisałem to zaraz jak wyszedłem z gry i po prostu wszystko musiało wrócić do "normy" chciałem wam podziękować w szczególności Xmanowi za pomoc myślę, że ten efekt nie będzie czasowy bo niestety w życiu nie mam zbyt szczęścia i pewnie zaraz znów coś się zepsuje... ("Tfu Tfu") Czy można na forum jakoś wynagrodzić ludzi, którzy pomagają? 

- XMan
Odnośnie gier to w razie problemów możesz sprawdzić uruchomienie gry
w innym trybie zgodności.
Oprócz tego mogą istnieć tzw. łatki/patche do gry -->
Wystarczy słowo "dziękuję"
Pozdrawiam.
w innym trybie zgodności.
Oprócz tego mogą istnieć tzw. łatki/patche do gry -->

Czy można na forum jakoś wynagrodzić ludzi, którzy pomagają?
Wystarczy słowo "dziękuję"

Pozdrawiam.
-
Jeszcze zauważyłem dziwną przypadłość ścinki są tylko na pulpicie i internecie i zauważyłem, że ścięcie następuje wtedy gdy np. użycie CPU wynosi 16% pisząc ten tekst i na właśnie tą sekundę przeskakuje na 35% i jest ten freez potem znów wraca do np.14% i to jest chyba ten winowajca, jestem pewien, ale co w takim wypadku można zrobić? chyba nić jeżeli zaktualizowałem chipset a problem dalej jest.
Ostatnio odłączałem też dysk twardy i sprawdziłem sobie teraz w HD tune zakładka info że supported jest UDMA MODE 6(Ultra ATA/133 a active jest UDMA MODE 5 ULTRA ATA/100 jak to zmienić? możliwe, że to może być też przyczyna? tych ścin na pulpicie?
Ostatnio odłączałem też dysk twardy i sprawdziłem sobie teraz w HD tune zakładka info że supported jest UDMA MODE 6(Ultra ATA/133 a active jest UDMA MODE 5 ULTRA ATA/100 jak to zmienić? możliwe, że to może być też przyczyna? tych ścin na pulpicie?
- XMan
Reset BIOS-u wykonany ?
Załóż temat:
oprogramowanie/optymalizacja-autostartu-z-wykorzystaniem-narzedzia-autoruns-t1340.html
Przeskanuj komputer Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zaktualizuj bazę wirusów.
Pełne skanowanie
(nie instaluj wersji PRO tylko Freeware)
W razie wykrycia infekcji usuń zainfekowane pliki.
Usuń zarażone pliki z kwarantanny.
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Po skanowaniu wrzuć z niego raport na:
Podaj link do niego na forum.
W razie wykrycia infekcji będą potrzebne dodatkowe logi.
Załóż temat:
oprogramowanie/optymalizacja-autostartu-z-wykorzystaniem-narzedzia-autoruns-t1340.html
Przeskanuj komputer Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zaktualizuj bazę wirusów.
Pełne skanowanie
(nie instaluj wersji PRO tylko Freeware)
W razie wykrycia infekcji usuń zainfekowane pliki.
Usuń zarażone pliki z kwarantanny.
kliknij aby powiększyć:
Po skanowaniu wrzuć z niego raport na:
Podaj link do niego na forum.
W razie wykrycia infekcji będą potrzebne dodatkowe logi.
-
Nie wykonałem resetu boisu, czy jeżeli go wykonam będę musiał w nim wszystko ustawiać, instalować wszystkie sterowniki? czy nic z tych rzeczy?
- robiwielki
- Kontaktowanie:
To tylko bios, nic nie trzeba potem instalować 

Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
-
Bios zresetowałem a w malware nic nie wykryło bo już wcześniej usuwałem
teraz czekam na sprawdzenie tych logów.
EDIT://Okej odznaczyłem parę naście pozycji w tym programie i komputer znacznie, znacznie przyśpieszył i chwała Wam za to
, ale nadal nie rozwiązało to mojego problemu z przycinaniem teraz następuje to o wiele wiele rzadziej, ale jednak co jakiś czas są. Dzięki za fatygę i pomoc w szczególności XManowi, ale pozostałym też za zaangażowanie się. Te ścinki nie przeszkadzają już w swobodnej pracy są, ale ich czas występowania jest na prawdę różniący. Pewnie i tak za dłuższy czas postawię sobie od nowa system bo na prawdę się już o to prosi 

EDIT://Okej odznaczyłem parę naście pozycji w tym programie i komputer znacznie, znacznie przyśpieszył i chwała Wam za to

- LupeR
Widzę że nikt nie wypowiedział się na temat stanu dysku, jak na moje amatorskie oko jest zdrowy.
Możesz pokazać jeszcze jakie masz temperatury. Odczytasz to programem HWMonitor.
Możesz pokazać jeszcze jakie masz temperatury. Odczytasz to programem HWMonitor.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Witam, dysk jest na 100 procent w pełni sprawny.
-
Temperatury: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Tak jak napisałem wcześniej ścinka pojawia się wtedy kiedy użycie CPU rośnie przytoczę jeszcze raz ( np. przeglądam swobodnie internet gdzie użycie CPY wynosi 12% nagle następuje wzrost nawet do 50%! gdzie prawie nic nie robię i wtedy jest ta ścinka) i jestem pewien, że to jest winowajca tylko co w takim wypadku zrobić?
Tak jak napisałem wcześniej ścinka pojawia się wtedy kiedy użycie CPU rośnie przytoczę jeszcze raz ( np. przeglądam swobodnie internet gdzie użycie CPY wynosi 12% nagle następuje wzrost nawet do 50%! gdzie prawie nic nie robię i wtedy jest ta ścinka) i jestem pewien, że to jest winowajca tylko co w takim wypadku zrobić?
-
- Reklama