Bluescreen STOP: 0x0000000A

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
tomurarpk

Użytkownik

Post31 maja 2012, 19:33

Witam mam problem z bluescren.Pewna gra mi nie działała i kolega powiedział abym zrobił format. Pożyczyłem Windowsa xp profesional od kuzyna, już parę razy tym systemem formatowałem komputer i bez żadnych problemów. Instaluje, instaluje i nagle wyskakuje mi coś takiego.Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Opowiem o co chodzi.
Wkładam płytkę, tam daje osuń partycje, stworzyłem nową i wiecie jest taki pasek tam do 100%, później pisze że po 15 sec komputer ponownie się uruchomi i gdy następuje 2 faza instalacji występuje błąd. Chodzi mi tutaj o to ze wyskakuje mi jakby normalnie okno jakbym się logował na użytkownika i tam jest takich 5 opcji, wykonuje już 4 instalowanie Windowsa i wtedy wyskakuje mi ten blue scren którego pokazałem wyżej. Jeżeli chodzi o komputer jest on praktycznie nowy.
Tam na tym bluescrenie pisze abym wszedł prze tryb awaryjny. jednak gdy daje tryb awaryjny to pisze że komputer zostanie uruchomiony ponownie i przystąpi do instalacji systemu. Gdy włączę komputer bez płytki w stacji dysków to wyskakuje mi już od razu na 4 punkcie czyli instalacji windowsa i pisze abym wsadził płytkę.

Nie wiem czy ktoś mnie zrozumie :) ale mam nadzieje że ktoś wie jakim mam problem i jak go rozwiązać :clever:
dziękuję, z poważaniem tomurarpk
Ostatnio zmieniony 31 maja 2012, 21:00 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmiana tematu

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Blue scren

Post31 maja 2012, 19:45

A próbowałeś uruchomić instalację systemu jeszcze raz ?
Dysk twardy / partycję systemową sformatowałeś do systemu plików NTFS ?

Jeżeli do portów PCI masz podłączone jakieś dodatkowe karty rozszerzeń, np. tuner TV itp, to odłącz je na czas instalacji.
To samo zrób ze wszystkimi urządzeniami podłączonymi do USB (oprócz klawiatury i myszki).

Spróbuj jeszcze raz od początku zainstalować system, a jeżeli to nie pomoże, to w BIOS-ie przełącz tryb pracy kontrolera SATA z AHCI na IDE. Odszukaj ustawień RAID MODE bądź bardzo podobnie.
Jeżeli nie znajdziesz takich ustawień napisz, jaką posiadasz płytę główną.

tomurarpk

Użytkownik

Post31 maja 2012, 22:06

sprawa rozwiązana . Zainstalowałem windows 7 . Dziękuję można zamknąć .

• Reklama

Wróć do „Problemy”