Bluescreen , uszkodzony plik ,,ntoskrnl.exe" - jak naprawić?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Kosiash

Użytkownik

Post08 maja 2010, 19:40

Już ponad pół roku użeram się ze swoimi bluescreenami. Kupiłem chyba rok temu, bądź dwa lata komputer który na początku się sprawował dobrze... Ale aż tu nagle coś się stało, bo często pojawiały się bluescreeny, resety kompa. Postanowiłem się wziąć za to. Zdebugowałem parę bluescreenów w Debbuging Tools i się okazało, że mam uszkodzone parę plików, ale się wolę tego sam nie tykać, potrzebuje waszej rady, czy moge podmienić poszczególne pliki. A o to raporty z Debuggera:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Więcej nie daję bo by za duży wątek się zrobił, ale z tym właśnie o to plikiem ntoskrnl.exe najczęściej się spotykam. Robiłem już formaty (kiedyś, wtedy miałem ten sam problem jak do dziś) zmieniłem system na XP z visty. Więcej nic nie robiłem, ani nie podkręcałem procka. Dzieję mi się tak podczas grania, włączenia komputera jak mam płytę w środku, przy słuchaniu muzyki z windows media player i graniu w jednym czasie. Parametry kompa to : System operacyjny Microsoft Windows XP Home Edition; Typ procesora Intel Pentium III
Xeon, 2533 MHz (7 x 362); Pamięć fizyczna 2048 MB; Karta wideo NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB) i 300 GB dysku, 80 wolnego .
Ostatnio zmieniony 08 maja 2010, 22:08 przez djarta, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Korekta tytułu + logi / raporty wrzucamy na serwisy ZEWNĘTRZNE!

Awatar użytkownika
stilio

Użytkownik

Eh.. Bluescreen

Post08 maja 2010, 21:36

Za ogólny błąd żeby można było coś powiedzieć na ten temat.

Zobacz co kryje sie w dziennikach systemowych http://www.hotfix.pl/podglad-zdarzen-zapisywanie-dziennikow-xp-vista-windows-7-a47.htm

Awatar użytkownika
janpas

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post11 maja 2010, 00:21

witam a jaki masz zasilacz TEGO nie PODAŁEŚ może on psuje wszystko
POZDRAWIAM
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post11 maja 2010, 11:21

Więcej nie daję bo by za duży wątek się zrobił, ale z tym właśnie o to plikiem ntoskrnl.exe najczęściej się spotykam.

Zainstalowałeś sterowniki do chipsetu swojej płyty głównej - Chipset ?
Nie wiem jaki masz Service Pack ?
Najnowszy Service Pack 3 dla Windows XP PL.
Zainstalowałeś DirectX 9.0c ?
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX 9.0c.
Masz min. NET Framework 2.0 ?
Nowszy NET Framework 3.5

Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń.
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...
/ masz płytkę ze sterownikami to wcześniej włóż ją do napędu CD/DVD, zminimalizuj /.
Uruchom ponownie komputer.

Start -> Panel sterowania -> System -> Zaawansowane -> Wydajność -> Ustawienia -> Efekty wizualne - zaznacz tylko
6 pozycji - Zastosuj - OK.

kliknij aby powiększyć :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

• Reklama

Wróć do „Problemy”