Witam od jakiegoś czasu mam problemy z bluescreenami, próbowałem robić system na nowo, testować kości ram i ciągle to samo, próbowałem przeczyszczać wiatraczki i ogólnie wszystko co jest wewnątrz. BSoDy pojawiają się podczas grania lub oglądania czegoś we flash playerze, czasami nawet podczas przeglądania stron.
Załączam spakowany plik z wszystkimi bluescreenami które jakie dotąd miałem, jest ich sporo i wskazują na co innego, lecz niektóre się powtarzają
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Bluescreeny na porządku dziennym
- seba86mu
Błędów jest sporo i są różne.
Podaj odczyty temperatur z programu => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (screen okna programu)
Pokaż odczyt SMART z programu => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => zakładka Health
Posiadasz jakąś kartę dźwiękową na USB ?
Podaj odczyty temperatur z programu => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (screen okna programu)
Pokaż odczyt SMART z programu => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => zakładka Health
Posiadasz jakąś kartę dźwiękową na USB ?
-
Screen z HWMonitor Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Screen z programu HD Tune (health) Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Tak jakiś czas temu otrzymałem Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro w prezencie, posiadam najnowsze sterowniki do tej karty. Natomiast zintegrowana karta na plycie glównej (asus P5KPL/EPU) jest zepsuta od dawna i wyłączona w BIOSie
Screen z programu HD Tune (health) Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Tak jakiś czas temu otrzymałem Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro w prezencie, posiadam najnowsze sterowniki do tej karty. Natomiast zintegrowana karta na plycie glównej (asus P5KPL/EPU) jest zepsuta od dawna i wyłączona w BIOSie
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Masz złe napięcie na linii 12v, moze warto sprawdzic czy bedzie problem występował na innym zasilaczu.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
@djkamil09061991
Dzięki, niestety nie mam takiej możliwości, znajomi albo posiadają porządne laptopy lub przestarzałe stacjonarki.
Dzięki, niestety nie mam takiej możliwości, znajomi albo posiadają porządne laptopy lub przestarzałe stacjonarki.
- seba86mu
W takim razie zmierz napięcia miernikiem elektronicznym (multimetrem).
-
@seba86mu
Hmmm brat może coś takiego w pracy załatwić. Co konkretnie chcesz żebym zmierzył?
P.S jutro przerzucę się na kartę dźwiękową pod PCI i zobaczę czy coś to zmieni
Hmmm brat może coś takiego w pracy załatwić. Co konkretnie chcesz żebym zmierzył?
P.S jutro przerzucę się na kartę dźwiękową pod PCI i zobaczę czy coś to zmieni
- lewy
Poszukaj takiej wtyczki i zmierz napięcie na kablu żółtym i czarnym
-
Po wymianie karty dźwiękowej jest lepiej, jak dotąd miałem tylko jednego bluescreena związanego z plikiem nv4_disp.dll (uprzedzając pytanie, posiadam najnowsze sterowniki do karty graficznej).
@lewy
Zmierzyłem, napięcie waha się między 12,21 a 12,25 V
@lewy
Zmierzyłem, napięcie waha się między 12,21 a 12,25 V
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Po wymianie karty dźwiękowej jest lepiej, jak dotąd miałem tylko jednego bluescreena związanego z plikiem nv4_disp.dl
Wiadomo, że sterownikiem grafiki ale on współpracuje ze sterownikiem chipsetu płyty głównej no i DirectX.
-
Hmmm kolejny bsod
"BugCheck 1000000A, {dca83010, 1c, 1, 805023e2}
Probably caused by : ntkrpamp.exe ( nt!KiInsertTimerTable+4e )"
Po którym zniknął mi dźwięk właśnie próbuję przeinstalować sterowniki do muzycznej, cholera co za cyrk.
edit: po przeinstalowaniu sterowników dźwięk powrócił
"BugCheck 1000000A, {dca83010, 1c, 1, 805023e2}
Probably caused by : ntkrpamp.exe ( nt!KiInsertTimerTable+4e )"
Po którym zniknął mi dźwięk właśnie próbuję przeinstalować sterowniki do muzycznej, cholera co za cyrk.
edit: po przeinstalowaniu sterowników dźwięk powrócił
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Zobacz ten sterownik chipsetu też, bo to on jest punktem centralnym i on dalej zarządza innymi urządzeniami typu choćby dźwięk. Z resztą często moduł dźwięku jest już w niego wbudowany. Dałbyś radę zrobić pomiar linii 5V oraz 3.33V?
-
Na linii 3.33V mam 3.39-3.40 V
5V pokazuję mi 5.06-5.08 V
Niby wszystko w porządku ale czytałem że mogę mieć skoki napięcia czy mogę w jakiś sposób to zmierzyć?
P.S Dzisiaj brat trochę siedział przy WoWie miał następujące bluescreeny (dość częste)
5V pokazuję mi 5.06-5.08 V
Niby wszystko w porządku ale czytałem że mogę mieć skoki napięcia czy mogę w jakiś sposób to zmierzyć?
P.S Dzisiaj brat trochę siedział przy WoWie miał następujące bluescreeny (dość częste)
Ostatnio zmieniony 15 mar 2013, 00:19 przez stiv12, łącznie zmieniany 1 raz.
- seba86mu
Sprawdź pamięć RAM programem Memmest => http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... m-a204.htm
Testuj około godzinę.
Napięcia mierz, gdy komputer jest obciążony grą lub jakimś benchmarkiem.
Testuj około godzinę.
Napięcia mierz, gdy komputer jest obciążony grą lub jakimś benchmarkiem.
-
Tak zrobię, brat mi sugeruję reinstalację systemu ale przecież jakieś dwa tygodnie temu to robiłem i nie pomogło.
edit: memtesta jeszcze nie robiłem z racji odłączonego i nie działającego dvdromu natomiast sprawdzałem napięcie w stresie (grając w LoLa przez parę godzin) bluescreen wystąpił tylko raz, największe napięcie jakie zarejestrowałem w tym czasie to 12,27V, raczej nie odbiega od normy. Wygląda na to, że im więcej rzeczy jest robionych na raz tym większa szansa na bsoda, wczoraj grałem i słuchałem muzyki jednocześnie, mój brat natomiast gra w WoWa, gada na TSie i jeszcze do tego przegląda jakieś filmiki z rajdów w firefoxie, bluescreey występują znacznie częściej kiedy on siedzi.
edit: memtesta jeszcze nie robiłem z racji odłączonego i nie działającego dvdromu natomiast sprawdzałem napięcie w stresie (grając w LoLa przez parę godzin) bluescreen wystąpił tylko raz, największe napięcie jakie zarejestrowałem w tym czasie to 12,27V, raczej nie odbiega od normy. Wygląda na to, że im więcej rzeczy jest robionych na raz tym większa szansa na bsoda, wczoraj grałem i słuchałem muzyki jednocześnie, mój brat natomiast gra w WoWa, gada na TSie i jeszcze do tego przegląda jakieś filmiki z rajdów w firefoxie, bluescreey występują znacznie częściej kiedy on siedzi.
-
- Reklama