Witam mam poważny problem , który nęka mnie od miesięcy. Piszę dopiero teraz bo myślałem że ustąpi po ponownym reinstallu systemu i formacie , lecz dalej się robią bluescreeny. Tzn. resetuje się komputer i piszę PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA , lub
MEMORY_MANAGMENT , lub
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL , lub
BUGCODE_USB_DRIVER .
Nie wiem co to znaczy , a stery mam najnowsze , aktualne. To się robi róznie co 20-30 minut lub co 2 - 3 godziny.
PROSZĘ O POMOC.
Bluescreeny, wina Huawei e122
-
Ostatnio zmieniony 21 mar 2013, 21:45 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana tytułu
Powód: Zmiana tytułu
- seba86mu
Bluescreeny
Zainstaluj program => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, którym dokonasz odczytu plików DMP.
Po otwarciu program automatycznie zlokalizuje pliki DMP. Zaznacz kolejno pliki i wybierz:
File => Save Selected Items
Wklej tutaj raporty.
Możesz również wkleić screen ekranu głównego programu.
Podaj odczyty temperatur z programu => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (screen okna programu)
Pokaż odczyt SMART z programu => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => zakładka Health
Wykonaj godzinny test pamięci programem Memtest => http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... m-a204.htm
Po otwarciu program automatycznie zlokalizuje pliki DMP. Zaznacz kolejno pliki i wybierz:
File => Save Selected Items
Wklej tutaj raporty.
Możesz również wkleić screen ekranu głównego programu.
Podaj odczyty temperatur z programu => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (screen okna programu)
Pokaż odczyt SMART z programu => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => zakładka Health
Wykonaj godzinny test pamięci programem Memtest => http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... m-a204.htm
-
Bluescreeny
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - to te minidumpy odczyt z nich
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - to z tego hdtune
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - HW MONITOR
A z tego memtestu wrzuce za 2 dni gdzies bo dopiero bede mial nagrywarke sprawna...
Proszę o pomoc.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - to z tego hdtune
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - HW MONITOR
A z tego memtestu wrzuce za 2 dni gdzies bo dopiero bede mial nagrywarke sprawna...
Proszę o pomoc.
- seba86mu
Bluescreeny
Jeżeli chodzi o dysk twardy, to były błędy komunikacji z płytą główną.
Wymień kabelek SATA.
Był jakiś problem z rozruchem dysku, więc obserwuj parametr 0A (Spin Retry Count) czy nie wzrasta.
Temperatury wyglądają w porządku.
Możesz wyczyścić wnętrze komputera z kurzu jeżeli dawno tego nie robiłeś.
Co do odczyty plików DMP to błędy wskazują na urządzenie USB, tak więc zaktualizuj sterowniki urządzeń USB, które masz podłączone.
Co w ogóle podłączone masz do portów USB ?
Wymień kabelek SATA.
Był jakiś problem z rozruchem dysku, więc obserwuj parametr 0A (Spin Retry Count) czy nie wzrasta.
Temperatury wyglądają w porządku.
Możesz wyczyścić wnętrze komputera z kurzu jeżeli dawno tego nie robiłeś.
Co do odczyty plików DMP to błędy wskazują na urządzenie USB, tak więc zaktualizuj sterowniki urządzeń USB, które masz podłączone.
Co w ogóle podłączone masz do portów USB ?
-
Bluescreeny
Mam podłaczone : klawiaturę i modem internetowy usb blueconnect. i wlasnie najczesciej mi sie resetuje jak korzystam z tego internetu. a ja jestem zielony co do tego kabelka. mozesz bardziej mi wytlumaczyc? z gory dziekuje.
-- 20 mar 2013, 23:01 --
Mam podłaczone : klawiaturę i modem internetowy usb blueconnect. i wlasnie najczesciej mi sie resetuje jak korzystam z tego internetu. a ja jestem zielony co do tego kabelka. mozesz bardziej mi wytlumaczyc? z gory dziekuje.
-- 20 mar 2013, 23:01 --
- seba86mu
Bluescreeny
gelox1 pisze:modem internetowy usb blueconnect
Napisz jaki to konkretnie modem (producent, model).
- seba86mu
Bluescreeny
Zaktualizuj sterowniki modemu => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Bluescreeny
Zainstalowałem , kabelek jutro wymienie już wiem który to. A tego memtestu narazie nie będe w stanie wykonać bo napedu nie mam sprawnego . A i dzięki narazie teraz muszę tylko czekać i patrzeć co się będzię działo.
-- 24 mar 2013, 09:47 --
jest dalej to samo bluescren pogania bluescrena, prosze o pomoc
-- 24 mar 2013, 09:47 --
jest dalej to samo bluescren pogania bluescrena, prosze o pomoc
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Daj zapisane dzienniki podglądu zdarzeń. Zobacz czy bluescreeny zdarzają się w trybie awaryjnym.
-
Ale to znaczy? - bo jestem zielony w tym temacie...
-- 28 mar 2013, 17:31 --
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
To jest ten dziennik zdarzeń
i bluescreeny robią się w trybie awaryjnym.
-- 28 mar 2013, 17:31 --
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
To jest ten dziennik zdarzeń
i bluescreeny robią się w trybie awaryjnym.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Nie można usunąć z pamięci ciągów licznika wydajności dla usługi WmiApRpl (WmiApRpl).
I tak wiele błędów, wszystkie z licznikiem wydajności. Zobacz czy w panelu sterowania jest on przeliczony.
-
A jak to sprawdzić?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
panel sterowania->system->i tam jest opcja Indeks Wydajności (mniej więcej na środku ekranu).
-
no mam :
procesor - 7,3
RAM - 7,5
grafika - 4,9
grafika w grach - 6,4
Pdostawowy dysk twardy - 5.9
W skali od 1,0 do 7,9
procesor - 7,3
RAM - 7,5
grafika - 4,9