Witam.
Po uruchomienie laptopa z Windows 7 wyświetla się komunikat: "BOOTMGR is missing".
Odpaliłem płytkę instalacyjną i próbowałem poprzez metodę: Napraw/opcje odzyskiwania systemu ,jednak gdy chcę kliknąć przycisk Dalej wyskakuje mi komunikat "Ta wersja opcji odzyskiwania systemu jest niezgodna z wersją systemu Windows, który próbujesz naprawić. Spróbuj użyć dysku odzyskiwania, który jest zgodny z tą wersją systemu Windows."
Próbowałem również wpisywanie komend w wierszu poleceń:
bootrec/fixmbr, bootrec/fixboot, bootrec/rebuildbcd.
To również nie przyniosło pozytywnych efektów.
Proszę o pomoc i wyrozumiałość ,ponieważ w kwestiach komputerowych jestem laikiem.
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
bootmgr is missing
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
bootmgr is missing
bootrec/rebuildbcd
Czy ta komenda coś zwracała, bo to ona naprawia bootmgr.
-
bootmgr is missing
Po użyciu tej komendy wyświetliły się takie oto komunikaty:
"Pomyślnie przeskanowano instalacje systemu windows.
Całkowita liczba zidentyfikowanych instalacji systemu windows: 0
Operacja zakończyła się pomyślnie."
"Pomyślnie przeskanowano instalacje systemu windows.
Całkowita liczba zidentyfikowanych instalacji systemu windows: 0
Operacja zakończyła się pomyślnie."
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
bootmgr is missing
Masz możliwość zrobienia Pendriva z Linuxem live-cd np Gparted albo Ubuntu? W sensie, gdzieś zrobić taki pendrive?
Potrzebny tylko pusty pen i komputer. Jak tak, to warto go zrobić i zajrzeć na sam dysk spod linuksa aby zobaczyć czy w ogóle pliki istnieją, bo to może system plików się sypnął.
Potrzebny tylko pusty pen i komputer. Jak tak, to warto go zrobić i zajrzeć na sam dysk spod linuksa aby zobaczyć czy w ogóle pliki istnieją, bo to może system plików się sypnął.
-
- Reklama