BOOTMGR pomocy bo już nie ogarniam :(

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
relik28

Użytkownik

Post08 sty 2014, 15:49

Witam,
Na wstępie opisze jak doszło do mojego problemu więc mianowicie na początku gdy grałem czy oglądałem filmy to wyskakiwał mi tzw bluescreen więc postanowiłem się dowiedzieć dlaczego i po co więc zacząłem szperać po necie no i znalazłem program do odczytywania bluescreenów wszystko fajnie elegancko zorientowałem się że to wina sterowników mianowicie zostały wgrane stery od visty a ja przecież miałem świeżo zainstalowanego wina 7 więc usunąlem stery od visty po czym wgrałem stery pod win 7 wszsytko niby ok ale niestety chyba zostały jakieś pozostałości po tych złych sterach ponieważ nadal komp mi się wieszał i robił się tzw bluscreen tylko tym razem cały czas ukazywało że niby karta graficzna ma złe stery itp więc znalazłem nowe stery i je zaistalowałem ale i tak nic nie dało :( więc postanowiłem sformatować ponownie i zainstalować wszystko od początku już z nowymi dobrymi sterami hmmm no i tutaj narodził się problem ponieważ nie mogłem sformatować wogóle nie chciał ruszyć z płyty a tym bardziej gdy normalnie otworzyłem płyte z winem i chciałem wgrać nawet tzw nakładkę to i tak nie mogłem sformatować dysku "C" więc zacząłem szukać rozwiązania w necie po czym znalazłem sposób przez tzw wiersz poleceń hmmm wszystko było rewelacyjnie wręcz cudownie format "c" ruszył heh sformatowałem wszystko by mogło się wydawać wporządku ale niestety to był dopiero początek mojej męki mianowicie wyskoczył mi komunikat gdy włożyłem płyte z win7 "brak bootmgr" naciśnij "ctrl+alt+del" oczywiście znów zacząłem szukać pomocy na mój problem więc pobrałem i nagrałem na cd tzw recwin czy jakoś tak (program do odzyskiwania i takie tam ) bynajmniej tyle się doczytałem .... miało pomóc niestety nadal lipa wogóle nie wykrywa mi płyty oczywiście w biosie ustawiłem "first boot = cdrom" ale i tak cały czas mi się komputer zatrzymuje na tym złośliwym komunikacie aha nawet wyjąłem baterie z kompa bo myślałem że to coś da ale też lipa więc bardzo proszę o jak najszybszą pomoc

Awatar użytkownika
Lena

Globalny Moderator

Post08 sty 2014, 16:04

Zobacz w biosie z innymi opcjami SATA Mode

relik28

Użytkownik

Post08 sty 2014, 16:50

yyyy dzięki za szybką odpowiedż Lena yyy ale gdzie to powinno się znajdować ???? bo w biosie nie widze

-- 08 sty 2014, 16:50 --

heh oki problem rozwiązany mianowcie trzeba włożyć płyta z winem który faktycznie ma bootowanie z sobie lub dodać do plików by win ruszył tak dla osób co napotkają taki problem jak ja

• Reklama

Wróć do „Problemy”