Brak BIOSU w laptopie ASUS
-
Wtam. Kupilem nowy laptop ASUS N56VV-S4013 bez zadnego systemu. Pierwsze co zrozbilem po wlaczeniu, wszedlem do BIOSu (dla jaj, zmienilem date na aktualna), wyszedlem zapisujac zmiany. Innych zmian nie robilem (ale oczywiscie roznie bywa, wiec sie nie zapieram). Teraz jak wlaczam komputer widze czarny ekran tylko, nie moge w zaden sposb wejsc do biosu, nie moge tez zbootwac systemu np z DVD (pomimo ze kieszen dziala). Co moge zrobic w takim przypadku? Najbardziej chcialbym sprobowac jakos zresetowac BIOS (nie otwierajac nic, gwarancja itp). Czy jest jakis sposob??? Oczywiscie w razie braku rozwiaza, moge go zawsze odeslac...ale to trwa....Dzieki z gory
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Brak BIOSU
W laptopie nie ma resetu bios. Zobacz czy czasami nie jest ekran przyciemniony, a zatem klawisz funkcyjny FN + inny z malunkiem monitora lub słoneczka. Zobacz też podłączając zwykły monitor.
-
Patrzylem. To nie to. Jakie jest rozwiazanie w takiej sytuacji? Musi byc jakies
- lewy
Masz gwarancję? Bo laptopom nie można resetować biosu jak w zwykłym kompuetrze.
Zobacz jeszcze prosty manewr jak odłączysz od prądu i wyciągniesz baterię.
Zobacz jeszcze prosty manewr jak odłączysz od prądu i wyciągniesz baterię.
-
Wyciągałem baterie itp, itd. Mam gwarancję, nawet systemu nie zdązyłem zainstalować jeszcze, nówka nie smigana. Po prostu nie mogę uwierzyć że nie da się jakoś tego shitu naprawić....Teraz będe musiał pakowac , wysyłać, wypełniać, czekać,,,,,
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Kiedyś w ASUSach był ukryty od spodu przycisk RESET (taka mała dziurka jak do awaryjnego otwierania napędu). Teraz jej już chyba nie robią ale sprawdź w instrukcji, może ją dali. Tylko nie wkładaj nic do innych dziurek bo jeszcze zwarcie będzie 

-
- Reklama