Hej! Tata dostał starego laptopa z pracy (wymieniali na nowsze) i miałem zamiar go uruchomić (leżał w szafce i nikt go nie ruszał), ale wyskoczył komunikat tekstowy z BIOS-u "Brak BOOTMGR. Naciśnij Alt+Ctrl+Del aby ponownie uruchomić.". Słyszałem kiedyś o funkcji "Napraw komputer" przy startowaniu z płyty Windowsa. Wziąłem więc płytę instalacyjną XP (miałem okazję korzystać z tego lapka (w wieku 6 lat, dlatego klawisz G na klawiaturze jest nieco pogryziony

), zawsze był tam XP) i uruchomiłem zaznaczając w BIOS-ie opcje "From CD/DVD". Niestety płytka od razu chciała się zabrać do instalacji systemu (UWAGA! Na dysku C o pojemności około 30 GB, tak pisało (tyle że w KB

)), a żadnej "Napraw komputer" nie było. Chciałem zainstalować od nowa ten system i mieć spokój, ale tata powiedział że są tam "ważne pliki" które chciałby odzyskać. Użyłem więc płyty z wgranym "Kaspersky Rescure Disk 10" i chciałem skopiować dane na pedrivea, lecz płyta nie wykryła dysku C, który wykrył instalator XP! Proszę o szybką pomoc w albo naprawie tego BOOTMGR albo przeniesieniu tych "ważnych plików".