Hejka,
3 dni temu podczas wyłączania komputera w okolicy został wyłączony prąd. Oczywiście miałem takie szczęście, że stało sie to dokładnie wtedy, kiedy zapisywały się jakieś dane. Od tego czasu jedyny profil z prawami administratora został uszkodzony. Na szczęście nie było tam potrzebnych mi plików (głównie gry, zdjęcia itp.). Kiedy próbuję włączyć ten profil, włącza się profil tymczasowy. No to pomyślałem, że wystarczy wejść w panel sterowania i z głowy. Niestety nawet jak się zaloguję na profil "administrator", nie mogę włączyć panelu sterowania i uruchom (nie wiem czy coś jeszcze bo nic mi się nie rzuciło w oczy). Ponadto nie mogę używać RMB m. in. na pulpicie i w folderach. Kiedy próbuję włączyć panel sterowania wyskakuje mi komunikat "Operacja została anulowana ze względu na ograniczenia nałożone na ten komputer. Skontaktuj się z administratorem systemu." I żeby mi nikt nie powiedział, że jestem leniwy, przeszukałem chyba całe forum i wiem, że są podobne wątki, ale większość odnosi sie do outlooka, co mi wcale nie pomaga w tej sytuacji.
brak dostępu do panelu sterowania, uszkodzony administrator
-
- lewy
Problem z panelem sterowania
Witam, spróbuj w menu start zobaczyć czy ruszy Tobie przywracanie systemu, jeśli nie to zobacz to samo w trybie awaryjnym. Wtedy przywróć system o kilka dni.
-
brak dostępu do panelu sterowania, uszkodzony administrator
Wielkie dzięki za tą pomoc. Wygląda na to, że najlepsze odpowiedzi są najprostsze.
Dzięki też moderatorom za to, że zmienili nazwę wątku, widać, że utrzymywany jest tutaj porządek.
Forum hotfix to społeczność, która pomaga, a nie wyskakuje z tekstem "google nie gryzie" itp. Jestem wam za to wdzięczny. Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdrawiam, Grzesiek. 

-
- Reklama