Witam!
Posiadam komputer z płytą główną gigabyte GA-MA770-DS3.Formatowałem ostatnio komputer.Wgrałem windowsa home edition z sp3, i zabrałem się do instalowania sterowników. Po włączeniu "xpresinstall" z płytki na której mam sterowniki do dźwięku i płyty głównej wszystko dobrze poszło. Ale nie ma dźwięku. Na dysk c są zainstalowane sterowniki ale nie działają. Nie wiem co mam robić. Pomoże ktoś?
Kilka screnów z ważniejszych miejsc kompa:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - głos z panelu sterowania
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - audio -II-
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - dodaj lub usuń program -II-
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ... 093o4o62j6 - Urządzenia
P.S
Ważniejsze dodatki:
Net freamwork 2.0
Direct X
Brak dźwięku i akcesoriów dźwiękowych po instalacji ster.
-
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Masz SP3 ale nie widze jednej poprawki więc ją zainstaluj:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
następnie możesz zainstalować sterownik do dzwięku ze strony producenta:
następnie możesz zainstalować sterownik do dzwięku ze strony producenta:
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
To nic nie dało nadal nie ma głosu. 

- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Sprawdz poradnik:
http://www.hotfix.pl/instalacja-sterown ... r--a33.htm
http://www.hotfix.pl/instalacja-sterown ... r--a33.htm
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
@up
Dzięki ale i to nic nie daje
Dzięki ale i to nic nie daje

- kliszka
- Kontaktowanie:
Odinstaluj sterowniki AUDIO które masz zainstalowane na komputerze , przeczyść rejestr systemowy CCleanerem z wadliwych wpisów . Zainstaluj sterownik chipsetu ( AMD Chipset Driver version 8.641) ze strony producenta płyty -
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - restart komputera ,teraz zainstaluj Microsoft UAA (Universal Audio Architecture) Bus driver (Full Multi-language version ) a następnie sterowniki AUDIO - Realtek Function driver for Realtek Azalia audio chip z tej samej strony którą Ci podalem
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - restart komputera ,teraz zainstaluj Microsoft UAA (Universal Audio Architecture) Bus driver (Full Multi-language version ) a następnie sterowniki AUDIO - Realtek Function driver for Realtek Azalia audio chip z tej samej strony którą Ci podalem

Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.- Stanisław Lem
-
Nie działa
Nie wiem co już może z tym być 

- kliszka
- Kontaktowanie:
A w BIOSIE sprawdzałeś czy masz włączoną zintegrowaną kartę dźwiękową ? Pokaż screena z Menadżera Urządzeń
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.- Stanisław Lem
-
W BIOSIE jest włączone a screena masz w pierwszym poście .
- kliszka
- Kontaktowanie:
WatsUp pisze:W BIOSIE jest włączone a screena masz w pierwszym poście .
ten ostatni jest wadliwy - nie można go pobrać
-
- kliszka
- Kontaktowanie:
Wiem ,że sprawi Ci to kłopot ale jest jeszcze jedna opcja rozwiązania Twojego problemu - powtórna instalacja systemu . Jeśli się na to zgodzisz to :
Zalecana kolejność instalacji sterowników i bibliotek DirectX :
Jeżeli zainstalowaliśmy system ( bądź jesteśmy po formacie ) należy doinstalować -
-najnowszy Service Pack dla danego systemu (dla XP - jest SP3, dla Visty - SP2 )
-najnowsze sterowniki do posiadanej płyty głównej ( sterowniki chipsetu ) - znajdziemy je na stronie producenta płyty głównej ,bądź otrzymamy na płycie CD po kupnie ( złożeniu ) komputera
-najnowsze sterowniki do posiadanej karty dźwiękowej,
-najnowsze sterowniki do posiadanej karty graficznej,
-biblioteki DirectX.
Czy po instalacji / aktualizacji sterowników należy zaktualizować biblioteki DirectX?
Tak, po każdorazowej instalacji sterowników, czy to do płyty głównej, karty dźwiękowej lub graficznej, zaleca się aktualizację bibliotek DirectX. W przypadku instalowania ponownie sterowników do płyty głównej, należy powtórzyć instalację (najnowszych) sterowników do karty dźwiękowej i graficznej, a dopiero następnie zaktualizować biblioteki DirectX. Po instalacji sterowników do karty dźwiękowej lub graficznej możemy od razu aktualizować biblioteki DirectX.
P.S - Microsoft Windows XP Service Pack 3 został wydany dnia 6 maja 2008 roku. Najważniejsze zmiany to nowy Microsoft Management Console w wersji 3.0, nowy sposób aktywacji systemu, nowe sterowniki, oraz zwiększenie wydajności systemu. Wadą Service Packa 3 do XP jest to, że wymaga (ale nie we wszystkich przypadkach) wcześniejszej wersji (czyli SP 2 lub SP 1). Service Pack 3 jest ostatnim przewidzianym zbiorem poprawek dla systemu Windows XP.
Zalecana kolejność instalacji sterowników i bibliotek DirectX :
Jeżeli zainstalowaliśmy system ( bądź jesteśmy po formacie ) należy doinstalować -
-najnowszy Service Pack dla danego systemu (dla XP - jest SP3, dla Visty - SP2 )
-najnowsze sterowniki do posiadanej płyty głównej ( sterowniki chipsetu ) - znajdziemy je na stronie producenta płyty głównej ,bądź otrzymamy na płycie CD po kupnie ( złożeniu ) komputera
-najnowsze sterowniki do posiadanej karty dźwiękowej,
-najnowsze sterowniki do posiadanej karty graficznej,
-biblioteki DirectX.
Czy po instalacji / aktualizacji sterowników należy zaktualizować biblioteki DirectX?
Tak, po każdorazowej instalacji sterowników, czy to do płyty głównej, karty dźwiękowej lub graficznej, zaleca się aktualizację bibliotek DirectX. W przypadku instalowania ponownie sterowników do płyty głównej, należy powtórzyć instalację (najnowszych) sterowników do karty dźwiękowej i graficznej, a dopiero następnie zaktualizować biblioteki DirectX. Po instalacji sterowników do karty dźwiękowej lub graficznej możemy od razu aktualizować biblioteki DirectX.
P.S - Microsoft Windows XP Service Pack 3 został wydany dnia 6 maja 2008 roku. Najważniejsze zmiany to nowy Microsoft Management Console w wersji 3.0, nowy sposób aktywacji systemu, nowe sterowniki, oraz zwiększenie wydajności systemu. Wadą Service Packa 3 do XP jest to, że wymaga (ale nie we wszystkich przypadkach) wcześniejszej wersji (czyli SP 2 lub SP 1). Service Pack 3 jest ostatnim przewidzianym zbiorem poprawek dla systemu Windows XP.
-
Robiłem dokładnie tak jak mówisz zawsze tak robię ale teraz dźwięku nie ma 

- kliszka
- Kontaktowanie:
Czy w trayu masz ikonkę Menadżera Dźwięku Realtek HD Audio ? (Prawa strona na dole paska przy godzinie i dacie )
-
No właśnie nie mam i to mnie dziwi bo w menedżerze wykrywa kartę dźwiękową
-
- Reklama