Brak dźwieku po Formacie

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Sylwarek

Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 27 sty 2018, 09:50

Brak dźwieku po Formacie

Post27 sty 2018, 09:59

2 dni temu zformatowałem kompa bo miał wirusy i instalowałem stery. Okazało się że nawet po instalacji nie mam dźwięku. Próbowałem pobierać stery z neta ale nie było nawet wtedy widać panelu realteka. Nie wiem co robić a dźwiek jak każdemu jest potrzebny. Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Brak dźwieku po Formacie

Post27 sty 2018, 10:07

Jeżeli to jest laptop to podaj jego nazwę oraz model które powinny być pod spodem na naklejce.
Jeżeli to jest komputer stacjonarny to podaj nazwę płyty głównej.

Zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
i wrzuć screena z zakładki Mainboard.

Dodatkowo wrzuć screeny z:

1. Programy i funkcje (wszystko).
2. Menadżer urządzeń
z rozwiniętym Kontrolery dźwięku wideo i gier.
3. Start --> Panel sterowania --> Dźwięk --> zakładki Odtwarzanie oraz Nagrywanie.
4. Start --> Panel sterowania --> System.

Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.

Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link do nich lub miniaturkę.
Przykładowo na:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
lub: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Sylwarek

Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 27 sty 2018, 09:50

Brak dźwieku po Formacie

Post27 sty 2018, 10:45

Stacjonarka oto screeny:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Jak coś to pytaj

------Połączono posty------

Zauważyłem że jak podepne słuchawki na usb z przodu to dziala a jak głośniki odpinam i podpinam to jest ten charakterystyczny dźwiek że można ogłuchnąć ale nie da się słuchać na głośnikach

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Brak dźwieku po Formacie

Post27 sty 2018, 14:26

1. W Programy i funkcje odinstaluj zaznaczone:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2. Zainstaluj te kodeki:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3. Jeżeli nie instalowałeś sterowników do płyty głównej tzw. chipset to zainstaluj:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Podłącz głośniki i sprawdź.

Jeżeli będą dalsze problemy to wrzuć screeny ze wszystkich zakładek Menedżer Realtek HD Audio którego ikonka powinna znajdować się w Panelu sterowania lub w tray`u (przy zegarze):
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Sylwarek

Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 27 sty 2018, 09:50

Brak dźwieku po Formacie

Post27 sty 2018, 15:59

Może źle zainstalowalem tego kodeka ale nie działa masz tu screeny:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

------Połączono posty------

problem sam się rozwiązał po aktualizacjach. Dzieki za pomoc



  • Reklama

Wróć do „Problemy”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 7 gości