Witam.
Nie wiem co mam zrobić, proszę o pomoc. Zainstalowałam Windows i nie ma dźwięku, są tylko systemowe dźwięki, ale nie wszystkie.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Z tego wynika że czegoś tu nie mam, ale nie wiem co z tym zrobić...proszę o pomoc.
Brak dźwięku po ponownym zainstalowaniu Windows
-
Ostatnio zmieniony 10 lip 2010, 12:54 przez XMan, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: korekta tytułu tematu, wrzuciłem raport z Everesta na zewnętrzny serwer.
Powód: korekta tytułu tematu, wrzuciłem raport z Everesta na zewnętrzny serwer.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Brak dźwieku po ponownym zainstalowniu Windows
Hmm, zobacz jeszcze raz ale w innej wersji.Uruchom Everesta Ultimate. Z sekcji Komputer->Podsumowanie, spisz:
- Nazwa płyty głównej
- Mikroukład płyty głównej
- Multimedia
- Nazwa płyty głównej
- Mikroukład płyty głównej
- Multimedia
-
Dzięki cisik _ktosik,
to z Everesta Ultimate : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Z niecierpliwością czekam na odpowiedź...
to z Everesta Ultimate : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Z niecierpliwością czekam na odpowiedź...
Ostatnio zmieniony 10 lip 2010, 12:48 przez XMan, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: wrzuciłem raport z Everesta na zewnętrzny serwer.
Powód: wrzuciłem raport z Everesta na zewnętrzny serwer.
- XMan
są tylko systemowe dźwięki, ale nie wszystkie
- jeżeli są dźwięki systemowe to OK.
Najpierw sprawdź :
1. Start -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka Dźwięki -> Schemat dźwiękowy :
Domyślne dla Windows - Zastosuj - OK.
2. Zainstaluj tylko kodeki FFDShow + Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
3. Jeżeli masz płytkę ze sterownikami od komputera to włóż ją do napędu CD, zminimalizuj.
Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń.
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...
Karta dźwiękowa Realtek ALC883.
W razie dalszych problemów zainstaluj wg. kolejności :
1. sterowniki do płyty głównej Intel Chipset Drivers (Win. XP, 2000, Vista, Seven) 9.1.1.1025.
2. KB888111 (Windows XP SP2).
3. sterowniki do karty dźwiękowej Realtek High Definition Audio Driver R2.49.
Instalacja sterownika do karty dźwiękowej HD (High Definition Audio Controller).
4. DirectX 9.0c
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX 9.0c.
Po każdej instalacji w/w uruchom ponownie komputer.
Start -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos
sprawdź czy masz wybraną kartę dźwiękową.
Jeżeli nie to wybierz ją -> Zastosuj -> OK.
-
Pomogło!
Jesteście genialni !!!.Może dla Was to nic takiego....pewnie to proste...ale dla mnie te wszystkie sterowniki, dekodery, wtyczki, to.... kosmos. Dziękuję XMan ...zrobiłam po kolei tak jak napisałeś i po zainstalowaniu Realtek High Definition Audio Driver R2.49. głos się pojawił. Jak dobrze, że nie musiałam oddawać mojego laptopa w obce ręce.
Dzięki i jeszcze raz dzięki.
Jeszcze mam pytanie....Dlaczego mój laptop nagrzewa się do temperatury 73 stopnie C i czy to jest normalne, czy można coś z tym zrobić? Parzy w ręce....
Jesteście genialni !!!.Może dla Was to nic takiego....pewnie to proste...ale dla mnie te wszystkie sterowniki, dekodery, wtyczki, to.... kosmos. Dziękuję XMan ...zrobiłam po kolei tak jak napisałeś i po zainstalowaniu Realtek High Definition Audio Driver R2.49. głos się pojawił. Jak dobrze, że nie musiałam oddawać mojego laptopa w obce ręce.
Dzięki i jeszcze raz dzięki.
Jeszcze mam pytanie....Dlaczego mój laptop nagrzewa się do temperatury 73 stopnie C i czy to jest normalne, czy można coś z tym zrobić? Parzy w ręce....
-
Każde pytanie zadawaj osobno w określonym, prawidłowym dziale na forum. "Ci" co pomagają nie lubią kiedy się zadaje kilka pytań w 1 temacie 

- XMan
fluber
- od tego są Administratorzy oraz Moderatorzy
vivian
- nie piszesz jaka to jest temperatura/czego jeżeli procesora to na laptopie jest normalna
zwłaszcza przy upale.
Od czasu do czasu pozwól odpocząć lapkowi
Start -> Panel sterowania -> System -> Zaawansowane -> Wydajność -> Ustawienia -> Efekty wizualne - zaznacz tylko
6 pozycji - Zastosuj - OK :
kliknij aby powiększyć :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- od tego są Administratorzy oraz Moderatorzy

vivian
- nie piszesz jaka to jest temperatura/czego jeżeli procesora to na laptopie jest normalna
zwłaszcza przy upale.
Od czasu do czasu pozwól odpocząć lapkowi

Start -> Panel sterowania -> System -> Zaawansowane -> Wydajność -> Ustawienia -> Efekty wizualne - zaznacz tylko
6 pozycji - Zastosuj - OK :
kliknij aby powiększyć :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama