Brak dźwięku w filmach - obraz jest

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
pawcza

Użytkownik

Post09 wrz 2009, 19:55

Mam Windowsa 7 i problem z dźwiękiem. Niektóre programy np. Allplayer nie odtwarzają dźwięku, obraz widać, a dźwięk jest nie słyszalny. Natomiast best player odtwarza i obraz, i dźwięk. Podobnie jest, kiedy próbuję odtworzyć naukę photoshop'u. Otwiera się z explorera, a potem filmy otwiera windows media player. Niestety znowu nie słyszę komentarza tylko sam obraz. Nie mogę otworzyć tego programu inaczej jak z media playera, przynajmniej nie potrafię. Co się stało, że niektóre programy nie odtwarzają dźwięku jak to naprawić? Dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2009, 19:57 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmieniłem tytuł
League Of Legends NA, Lmmo.

Awatar użytkownika
me@djohnsc

Administrator

Post09 wrz 2009, 20:00

Masz kodeki? Jak nie zainstaluj K-Lite Codec Pack 5.1.0 FULL

Albo w ustawieniach programów poszukaj, czy nie jest wyciszone albo jakieś opcje zmienione
Zresztą, to Win7 więc nie wiem czy wszystkie programy działają dobrze (nie miałem okazji testować)

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post09 wrz 2009, 20:04

pawcza, zainstaluj AC3Filter 1.63b.

Awatar użytkownika
pawcza

Użytkownik

Re: Brak dźwięku w filmach - obraz jest

Post09 wrz 2009, 20:29

Dziękuję za rady działa a wydawało mi się, że all player ściągnął za kasę wszystkie kodeki, a tu jednak nie teraz działa. Dziękuję!
League Of Legends NA, Lmmo.

• Reklama

Wróć do „Problemy”