Brak dźwięku z TV po podpięciu laptopa przez kabel HDMI

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
Arcadio Morello

Użytkownik

Post08 lip 2015, 20:52

Witam.
Posiadam laptopa Acer Aspire 5730ZG
System: Windows 7 64BIT.
Wczoraj podłączyłem laptopa do telewizora SAMSUNG Smart TV LED 32 cale przez kabel HDMI (kabel jest sprawny).
Problem w tym, że po podpięciu laptopa do TV dźwięk idzie z laptopa nie z TV. W czym może tkwić problem?
Mam jeszcze jeden problem. Podpiąłem głośniki CREATIVE 2.1 do laptopa i dźwięk słychać tylko z laptopa..., a automatycznie powinien przełączyć się na głośniki :shock: .
Proszę o pomoc

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post08 lip 2015, 20:58

Arcadio Morello pisze:Podpiąłem głośniki CREATIVE 2.1 do laptopa i dźwięk słychać tylko z laptopa..., a automatycznie powinien przełączyć się na głośniki .

Dziwne że sterownik nie wykrył i sam nie przełączył, więc przeinstaluj go albo zobacz czy sam możesz w urządzeniach do odtwarzania ustawić domyślne na głosniki

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Kontaktowanie:

Post10 lip 2015, 10:50

No tak, w TV sprawdź czy włączony jest dźwięk z HDMI. Bo tak bywa ze jest wyłączony, bo sam tak miałem i wiele TV tak ma.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Problemy”