BRAK internetu , karta sieciowa , router , laptop

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
gregor11

Użytkownik

Post12 kwie 2012, 16:57

witam.
laptop dell 1720 inspiron.
w czasie gdy " bylem on line " przez router , moje polaczenie zniklo niespodziewanie , i juz od tej chwili , nie mam polaczenia. Nic nie robilem ostatnio , niczego nowego nie instalowalem sostatnio takze.
System 7 , pokazuje , manager urzadzen , ze wszystkie karty sieciowe sa Ok, i wlaczone takze, sterowniki takze , a mimo to " gdy system sie sprawdza " , to pokazuje ze problem router / karta sieciowa " .. co zrobic...
nie mam ikony na dolnej belce " sieci zasiegu sygnalu bezprzewodowego / jakie sa dostepne networki " , tylko jest przekreslona ikona monitora.
pomocy.
router jest na chodzie.
jedyna inna mozliwoscia jaka podejrzewam to " gdy moj komp jest sprawny " , to cos z routerem musi byc nie tak , tzn, " ja widzialem go " ze moj router byl dostepny " , ale gdy ja wysylalem sygnal aby z nim sie polaczyc , to on nie rozpoznawal tego i nie pozwalal mi sie polaczyc z siecia...

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post12 kwie 2012, 17:40

Może to problem od strony dostawcy Internetu ?
Jest w ogóle sygnał ? Spróbuj podłączyć Internet do laptopa poprzez kabel.
Kto jest dostawcą Internetu ?
Możliwe również, że zresetowały się ustawienia routera.
gregor11 pisze:tylko jest przekreslona ikona monitora.

Wi-Fi w laptopie jest włączone ?

Pokaż screen z Menadżera Urządzeń z rozwiniętym drzewkiem:
+ Karty sieciowe

Awatar użytkownika
Cisowianka

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post13 kwie 2012, 23:09

ja mogę dodać od siebie należy sprawdzić działanie routera, podaj jego nazwę, użyj aplikacji Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników do sprawdzenia na jakim kanale pracujesz i czy sygnały się nie nakładają.
kolejną sprawą jest połączenie pomiędzy PC a Routerem, tak więc zapuść program jak poniżej:
@echo off
set liczba=0
echo Godzina uruchomiania pingu %time%>C:\ping\server.txt
:start
ping adres_bramy -n 1
if %ERRORLEVEL% == 1 GOTO error
goto start
:error
set/a suma=%liczba%+1
set liczba=%suma%
ECHO BLAD %liczba% %time%, %date%>>C:\ping\server.txt
goto start

wklejamy daną zawartość do notatnika i zapisujemy z rozszerzeniem BAT
Adres Bramy np 192.168.1.1
Już objaśniam działanie skryptu, zawartość skryptu ma za zadanie, pingować z bramom(routerem) a brak połączenia będą widoczne w pliku server.txt, który pokaże nam o której godzinie było brak połączenia, i będziemy porównywać z podglądem zdarzeń.
Jeżeli chcesz aby dany skrypt był nie widziany możesz go uruchomić w skrypcie VBS
Dim oShell
Set oShell = WScript.CreateObject ("WSCript.shell")
oShell.run "cmd /C nazwa_twojego_skryptu.bat",0
Set oShell = Nothing

wklejamy daną zawartość do notatnika i zapisujemy z rozszerzeniem VBS
lub uzyj http://www.hotfix.pl/konwertowanie-plik ... e-a260.htm który ma możliwość zapisania aplikacji jako plik wykonywalny exe z możliwością ukrycia wykonania zadania.

Pozdrawiam

• Reklama

Wróć do „Problemy”