Brak jakiejkolwiek reakcji, płyta asrock N68C-GS FX
-
Witam. Mam otóż mały problem z moimi nowymi podzespołami, a mianowicie jest brak jakiejkolwiek reakcji po odpaleniu. Kręcą się tylko wiatraczki i nic poza tym. Nawet brak kodu błędu wydobywającego się ze speakera. Resetowałem bios zaworką i baterią. Przekładałem ram. Odpalałem w konfiguracji płyta główna+ procesor+speaker. Żadnej reakcji :c Prosze o pomoc, gdyż już prawie 5 miesięcy bez dostępu do komputera, a potrzebny jest mi do szkoły.
- seba86mu
Brak jakiejkolwiek reakcji
Jakie to podzespoły ?
-
Podzespoły to:
-Płyta główna asrock N68C-GS FX
-Ram 2x4 GB Kingstone pod ddr3 10600 MhZ
-Płyta główna asrock N68C-GS FX
-Ram 2x4 GB Kingstone pod ddr3 10600 MhZ
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Witam, zobacz czy procesor jest na liście obsługiwanych Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Procesor jest obsługiwany. Jest to Athlon II X3 440 z numerem seryjnym ADX440WFK32GM.
Sprawdzałem drugi procesor, który też jest obsługiwany i nic.
Sprawdzałem drugi procesor, który też jest obsługiwany i nic.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Sprawdź więc wszystkie podłączenia, tj kabel dodatkowego zasilania do płyty głównej tuż nad procesorem i do karty graficznej jeśli potrzebuje. Zobacz kartę graficzną u kogoś na innym komputerze.
Jeśli nadal nic to przyjrzyj się gniazdu procesora, może coś zostało uszkodzone podczas montażu.
Jeśli nadal nic to przyjrzyj się gniazdu procesora, może coś zostało uszkodzone podczas montażu.
-
Wszystko jest dobrze podłączone, sprawdzane 3 karty graficzne. Sprawdzałem nawet karte zintegrowaną, lecz ta nawet nie dostaje napięcia. Zasilacz jest w 100% sprawny. Gniazdo procesora wygląda na całe, a procesor jako tako działa, gdyż się dość szybko nagrzewa. Nie mam pojęcia co tu jest grane :c
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
No to mi się pomysły już skończyły, jak gdyby uszkodzenie samej płyty lub procesora.
-
No to lipa :c No nic... Dzięki za pomoc.
- XMan
seba86mu pisze:Jakie to podzespoły ?
Jaki zasilacz, sprawdzony ?
Mam otóż mały problem z moimi nowymi podzespołami
Po wymianie podzespołów zostały zainstalowane ponownie sterowniki do płyty głównej Chipset ?
Nic nie pomoże to pozostaje się sprawdzenie nowej instalacji systemu łącznie z formatem
oraz instalacja nowych sterowników...
-
Zasilacz sprawdzony, działa na drugim kompie. A sterowników nie moge zainstalować, gdyż podczas testu bios'u on się zacina... znaczy zachowuje się tak jakby biosu nie było. Dzieje się tak, nawet w konfiguracji płyta główna+procesor+speaker+zasilacz oczywiście
. I nic...

-
- Reklama