Zawsze otrzymywałem tutaj odpowiednią pomoc komputerową, za co pięknie dziękuję i przybiegam z kolejnym problemem.

Nowo zakupiona płyta główna, którą zafundowałem sobie na urodziny, niestety nie jest kompatybilna z procesorem (wg instrukcji płyty), którego jeszcze nie zdążyłem wymienić. Czyli procesor ze starej płyty głównej włożony do nowej jest niekompatybilny. Mimo to podłączyłem wszystko i na moje szczęście działać - działa. Tak od miesiąca. Pojawiają się jednak nieprzerwanie problemy:
Startowo XP SP2:
Krytyczne błędy aplikacji z możliwością wysłania raportu o błędzie, średnio co trzeci błąd dotyczy samego Microsoft Windows.
Po aktualizacji na XP SP3:
Mniej krytycznych błędów opisanych powyżej, jednak reset komputera bez żadnego komunikatu, niezależnie od włączonych programów średnio 3 razy na dzień.
Moje pytanie brzmi: czy niekompatybilność procesora z płytą główną może wpływać w ten sposób na funkcjonowanie komputera? Czy jednak powinienem coś zrobić oprócz wymiany procesora?
Wirusów nie mam. Sama niekompatybilność z tego co dane mi było zauważyć objawia się w maksymalnej prędkości wiatraka CPU mimo normalnej temperatury. Procesor W OGÓLE się nie przegrzewa. Aha, nie instalowałem aktualizacji automatycznych - to ma wystarczające znaczenie?