Zapis na karcie pamięci nie został prawidłowo zakończony
I potem jest pytanie czy włączyć odzyskiwanie danych - jak klikam OK to wyświetla się, że nie można odzyskać danych. Anuluj również nie rozwiązuje problemu.
Zgrałem wszystkie zdjęcia na komputer i próbowałem sformatować kartę za pomocą ustawień w aparacie - jednak jak proces formatowania dobiegł do końca nic się nie zmieniło, mało tego żadne zdjęcie nie zostało usunięte więc w ogóle ona nie została sformatowana.
Próbowałem więc sformatować kartę za pomocą komputera przez podłączenie karty w trybie mass storage, - karta jest widoczna z całą zawartością jednak nie mam opcji usunięcia żadnego zdjęcia a próba formatu przez system Windows wyświetla błąd, że nie można sformatować. Próbowałem samą kartę uruchomić przez czytnik kart jest niestety w ogóle jej nie widzi

Próbowałem również sformarmatować kartę za pomocą PART DISK w wierszu poleceń jednak przy poleceniu "clear" wywala błąd danych CRC. Kolejną próbą był program SD-Formatter jednak wywalał błąd, że karta jest chroniona przed zapisem tak jakby Lock na karcie był zablokowany a na pewno nie jest.
Bardzo proszę o pomoc jak uratować moją kartę aby znowu działała gdyż nie kosztowała mało. Czytałem też, że niby na karsty SD producent daje 5 lat gwarancji, orientuje się może ktoś czy jakbym poszedł tą drogą to jak to wygląda w praktyce?
Czy ktoś spotkał się z takim problemem kiedyś?
Z góry dziękuję za pomoc.