Brak obrazu laptopa i ekranu zewnętrznego

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
szymekk4

Użytkownik

Post02 mar 2013, 15:26

Witam mam problem z Laptopem Acer Aspire 5930 niedawno zainstalowałem tam windowsa xp i przez okolo 4 dni wszystko śmigało jak należy a nawet lepiej do puki nie pokusiłem się o dołaczenie do mojego zestawu monitora Marki samsung sync master 226bw Analog . Podłączyłem go do komputera i obraz był wyśrodkowany połowiczny bez ikon więc postanowiłem z załączonej do niego płytki zainstalować sterowniki instalacja sterowników do windowsa przebiegła pomyślnie (niestety później spostrzegłem ze zainstalowalem oprogramowanie do Digital niestety nie wiem jaka jest roznica ) później zainstalowałem aplikację natural Color i ona równierz przebiegła pomyśle następnie zainstalowałem program magic tune który wymagał juz restartu komputera . i tu zaczeły się schody kiedy włączyłem komputer ponownie wszystkie osprzęty działąły poprawnie typu dźwięk kontrolki itp. nawet za pośrednictwem drugiego komputera udalo mi się odpalić muzykę (w ciemno) jednakże obrazu jak nie ma tak nie było zarówno na laptopie jak i monitorze zewnętrznym (od samego startu nic się nie pojawia nawet bios chociaz na ślepo mozna do niego wejść) .Nadmie jeszcze , że komputer co jakiś czas wydaje pojedyńczy dźwięki systemowy .

Z góry dziękuje za pomoc z poważaniem Tymek

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post02 mar 2013, 15:59

szymekk4 pisze:(niestety później spostrzegłem ze zainstalowalem oprogramowanie do Digital niestety nie wiem jaka jest roznica ) później zainstalowałem aplikację natural Color i ona równierz przebiegła pomyśle następnie zainstalowałem program magic tune który wymagał juz restartu komputera .

Za dużo śmieci niepotrzebnie instalowałeś.

szymekk4 pisze: Podłączyłem go do komputera i obraz był wyśrodkowany połowiczny bez ikon

To standardowe ustawienie. Obraz po prostu rozszerzony został na dwa monitory.
Wystarczyło wejść w ustawienia ekranu (prawym na pulpicie => Rozdzielczość ekranu) i w pozycji Wiele ekranów zmienić na Podziel te ekrany.

szymekk4

Użytkownik

Post02 mar 2013, 16:42

wybacz ale w win xp nie ma tej opcji

moze i śmieci ale pytam jak rozwiązać problem a nie co zrobiłem źle

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post02 mar 2013, 19:57

Widzę, że ten laptop posiada układ graficzny 9600M GT, wobec tego w ustawieniach sterownika (ikonka NVIDIA na pasku tray, sekcja Wyświetlanie) ustaw klonowanie obrazu na zewnętrzny wyświetlacz.

• Reklama

Wróć do „Problemy”