Brak połączenia z internetem, lampka PC activity na modemie

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Stekor

Użytkownik

Post03 paź 2012, 16:39

Mam taki mały problem z internetem. Ostatnio zmieniłem większość bebechów kompa w tym płytę główną. Zainstalowałem windowsa 7, zainstalowałem sterowniki z płyty głównej. Karta sieciowa wykryta, diody na modemie się świecą prócz PC/activity. Czytałem w necie z wraz z nową sieciówką trzeba podać operatorowi nowy adres mac. Zadzowniłem do mojego operatora (multimedia) i dowiedziałem się że to nie potrzebne i trzeba tylko zresetować modem i nic więcej. Resetowałem go już z milion razy. Kabel ethernetowy jest sprawny, jak podłącze go do lapka brata to widać że kompy spięte siecią działają. Natomiast jeśli podłącze kabel do modemu to dioda pc/activity się nie zapala a z tyłu budy nie wdiać by się paliło złącze ethernet. Gdy podłączam modem z kompem przez usb to pc/ac działa ale wtedy jest problem bo nie mam sterowników pod win7.

Co mogę jeszcze zrobić? Sieciówka sprawna, kabel sprawny, modem raczej też skoro reszte lampek świeci.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post03 paź 2012, 17:09

Karta sieciowa jest w ogóle wykrywana przez system ?
Korzystasz ze zintegrowanej karty sieciowej czy zewnętrznej na PCI ?
Może karta sieciowa częściowo wysunęła się z portu PCI ?

Jeżeli korzystasz ze zintegrowanej karty sieciowej, to może wyłączona jest ona w BIOS-ie ?

Stekor

Użytkownik

Post03 paź 2012, 18:50

Karta jest zintegrowana na plycie glownej. System kartę wykrywa, nie ma żadnych wykrzykników w menedzerze itp. Tylko modem nie widzi karty. Jesli podlacze przez rj45 to nie mam pomaraczowej diody pc/activity na modemie. Jak polacze przez usb, to sie swieci ale wtedy jest problem ze sterami do win7. Do rjki zadnych sterow nie trzeba, kabel jak najbardziej sprawny.

• Reklama

Wróć do „Problemy”