Witam robiłem format u kolegi zainstalowalem win xp SP3 wszyskie sterowniki jakie miał na płycie podłaczony internet ABP kablem ustawiam pobieranie IP i DNS automatycznie i wyskakuje połączenie ograniczone lub brak połączenia jak rozwiązać ten problem karta sieciowa zintegrowana NVIDIA nForce 10/100/1000
Mbps Networking Controller
Ps Dodam że przed formatem było wszystko ok
Brak połączenia z internetem po formacie
- bajbus
- leon1956
Witam . Nie wiem jakie i czy instalowałeś stery do karty sieciowej ? . Może spróbuj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
- bajbus
leon1956 instalowałem właśnie z tej strony i nie pomogło
- greh
- Kontaktowanie:
A może to nie wina kompa, a tego, że ISP coś robi?
Jaki to ISP jest?
Jaki to ISP jest?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
- bajbus
Lokalna radiówka i to nie z ich winy bo byli wzywani do naprawy i stwierdzili że karta sieciowa jest niby spalona a z czego wywnioskowali tą spaloną kartę? tego nie wiem bo byłem przy tym,wyskoczyło tylko brak dostępu do internetu,więc złożyli winę na sieciowkę i tyle było z ich naprawy.Takich mamy fachowców od naprawiania.A mało tego mówię do gościa że sieciówka jest zintegrowana a on do mnie to nic wyjmie ją pan z komputera i przyjdzie do naszego sklepu kupić taką samą.Skąd takich fachowców mają to nie mam zielonego pojęcia
- greh
- Kontaktowanie:
bajbus pisze:sieciówka jest zintegrowana a on do mnie to nic wyjmie ją pan z komputera i przyjdzie do naszego sklepu kupić taką samą.
Napiszę jedynie tyle...

A jakichś danych nigdzie kumpel nie ma?
Może jednak trzeba na sztywno ustawić IP i DNS-y?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- bajbus
A więc tak wpisałem IP i DNS na sztywno jak radziłes i stan karty sieciowej zmienił się na połączono.Klikam na ikonkę połącz z internetem ABP czyli z lokalną radiówka i pojawia się trwa nawiązywanie połączenia z internetem po 5 sekundach wyskakuje błąd 768 komputer nie może nawiązać połączenia kliknij przycisk więcej informacji lub skontaktuj się z działem pomocy technicznej twojego dostawcy.Zadzwoniłem do nich podałem przyczynę i adres pod który maja przyjechać i nagle gość do mnie mówi,a to nie jest przypadkiem pan od tego komputera ze spaloną sieciówką? Wiec tak jak panu mówiliśmy wymieni pan kartę sieciową i wtedy zadzwoni to przyjedziemy.Ręce już mi opadają
- XMan
Podaj nazwę płyty głównej.
Zainstalowane sterowniki Chipset ?
Jak jest w Menedżerze urządzeń, są jakieś żółte wykrzykniki lub znaki zapytania ?
A może inne sterowniki do internetu będą lepsze ?
Posiadam lokalną radiówkę i sterowniki do internetu Ethernet są w sterownikach chipset, karty dźwiękowej
oraz karty graficznej.
Korzystam ze sterowników karty graficznej NVIDIA...
Wszystkie dane powinny być w umowie a jak nie to wystarczy zadzwonić do dostawcy aby podali co, gdzie i jak wpisać
w celu prawidłowej konfiguracji.
Zainstalowane sterowniki Chipset ?
Jak jest w Menedżerze urządzeń, są jakieś żółte wykrzykniki lub znaki zapytania ?
A może inne sterowniki do internetu będą lepsze ?
Posiadam lokalną radiówkę i sterowniki do internetu Ethernet są w sterownikach chipset, karty dźwiękowej
oraz karty graficznej.
Korzystam ze sterowników karty graficznej NVIDIA...
Wszystkie dane powinny być w umowie a jak nie to wystarczy zadzwonić do dostawcy aby podali co, gdzie i jak wpisać
w celu prawidłowej konfiguracji.
-
- Reklama