Witam. Chciałem sobie posłuchać radia internetowego i spotkała mnie nieprzyjemna "niespodzianka". Problem polega na tym, że żaden program (a specjalnie próbowałem na kilku) nie otwiera (nie odtwarza) żadnej stacji. Winamp np. w ogóle nie ładuje stacji radiowych.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jednocześnie zaznaczam, że internet działa poprawnie a dla pewności odinstalowałem firewalla ale nic to nie dało (systemowy mam wyłączony). Być może jest wyłączona któraś usługa.
Jeszcze jedno, wklejanie url stacji też nic nie daje.
Próbowałem również z Screamer Radio i wyskakuje komunikat "wszystkie źródła zwiodły". W między czasie zauważyłem, że Avirka nie może ściągnąć update.
pozdrawiam
Brak radia internetowego
- Janusz_1956
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Brak radia internetowego
Co do Aviry to ostatnio norma, sami podają u siebie, że mają problemy z serwerami. W nocy zazwyczaj jakoś aktualizacje idą. Chociaż jak włączyłem aktualizację jakąś godzinę temu, to poszła normalnie.
Co do radia, to ja nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje.
Co do radia, to ja nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje.
- rokko
- Kontaktowanie:
Brak radia internetowego
Uruchom usługę Inteligentny transfer w tle (Background Intelligent Transfer Service), zrestartuj komputer i zobacz jak będzie się prezentowała sytuacja.
Usługę systemową uruchomisz poprzez:
Start => Uruchom => services.msc
Prawy przycisk myszy na wspomnianej usłudze => Właściwości
Jeżeli Typ uruchomienia jest ustawiony na wyłączony, przestaw na tryb automatyczny (wybierz z listy rozwijanej).
Zrestartuj komputer (usługę można ręcznie uruchomić, lecz dla pewności można zrestartować komputer).
Usługę systemową uruchomisz poprzez:
Start => Uruchom => services.msc
Prawy przycisk myszy na wspomnianej usłudze => Właściwości
Jeżeli Typ uruchomienia jest ustawiony na wyłączony, przestaw na tryb automatyczny (wybierz z listy rozwijanej).
Zrestartuj komputer (usługę można ręcznie uruchomić, lecz dla pewności można zrestartować komputer).
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
- XMan
Re: Brak radia internetowego
Odnośnie Aviry to podzielam zdanie - często są problemy z aktualizacjami i zainstalowałem ponownie avasta.
/ zawsze błyskawiczna i niezawodna aktualizacja /.
Odnośnie radia internetowego to jeszcze nigdy w życiu tak nie miałem że jak strony / przeglądanie stron / działały to nie działało radio
1. Jaki masz system ?
2. Jakie masz zainstalowane kodeki ?
3. Jakiego masz firewalla ?
- może być chwilowo przeciążony serwer i nic na to nie poradzisz
Sprawdź na innych stacjach radiowych...
Sprawdź na innych DNS-ach z tego tematu : /viewtopic.php?p=23771#23771
/ zawsze błyskawiczna i niezawodna aktualizacja /.
Odnośnie radia internetowego to jeszcze nigdy w życiu tak nie miałem że jak strony / przeglądanie stron / działały to nie działało radio

1. Jaki masz system ?
2. Jakie masz zainstalowane kodeki ?
3. Jakiego masz firewalla ?
Próbowałem również z Screamer Radio i wyskakuje komunikat "wszystkie źródła zwiodły".
- może być chwilowo przeciążony serwer i nic na to nie poradzisz

Sprawdź na innych stacjach radiowych...
Sprawdź na innych DNS-ach z tego tematu : /viewtopic.php?p=23771#23771
- Janusz_1956
Brak radia internetowego
Usługę inteligentnego transferu w tle zawsze mam wyłączoną i radio działało ale za poradą włączyłem ją, skutek mizerny. Parę dni temu instalowałem nowe kodeki, może coś z nimi. Usunę je i jeszcze raz zainstaluję (FFDShow, QuickTime Alternative 3.0.0, Real Alternative 2.0.1).
Avirę zainstalowałem (miałem avasta) bo jest lekka.
Miałem firewalla Comodo i myślałem, że może on blokuje więc go na ten moment odinstalowałem.
Xp Prof. service pack 2.
Pokombinuję z kodekami i dam znać.
Avirę zainstalowałem (miałem avasta) bo jest lekka.
Miałem firewalla Comodo i myślałem, że może on blokuje więc go na ten moment odinstalowałem.
Xp Prof. service pack 2.
Pokombinuję z kodekami i dam znać.
- XMan
1. Odinstaluj wszystkie kodeki w ,,Dodaj lub usuń programy".
2. Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
/ podczas instalacji odchacz ,,Automatyczną aktualizację CCleaner" oraz ,,Dodaj pasek narzędziowy Yahoo" /.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów oraz sterowników.
3. Zainstaluj tylko kodeki K-Lite Codec Pack Full.
Jeżeli po instalacji tych kodeków będą podwójne napisy w filmach to PPM / prawym przyciskiem myszki /na ikonkę kodeków w tray`u -> Direct VobSub (auto - loading version) ,,Misc" zaznacz v ,,Hide subtitles" i ,,Zastosuj" - OK.
+ kodeki Real Alternative Lite.
QuickTime instalujesz w razie potrzeby, zależy co oglądasz
- mulą internet
2. Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
/ podczas instalacji odchacz ,,Automatyczną aktualizację CCleaner" oraz ,,Dodaj pasek narzędziowy Yahoo" /.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów oraz sterowników.
3. Zainstaluj tylko kodeki K-Lite Codec Pack Full.
Jeżeli po instalacji tych kodeków będą podwójne napisy w filmach to PPM / prawym przyciskiem myszki /na ikonkę kodeków w tray`u -> Direct VobSub (auto - loading version) ,,Misc" zaznacz v ,,Hide subtitles" i ,,Zastosuj" - OK.
+ kodeki Real Alternative Lite.
QuickTime instalujesz w razie potrzeby, zależy co oglądasz
- mulą internet

- Janusz_1956
Brak radia internetowego
Przeinstalowałem kodeki i zadziałało. A dodatkowo w avirce poszedł update.
Dzięki wszystkim za podpowiedzi.
-- Dzisiaj, 21:42 --
Jeszcze raz Ja. Ostatnio instalowałem nowe Real Alternative 2.0.1 i QuickTime Alternative 3.0.0 a przed ich instalacją wszystko działało.
Dzięki wszystkim za podpowiedzi.
-- Dzisiaj, 21:42 --
Jeszcze raz Ja. Ostatnio instalowałem nowe Real Alternative 2.0.1 i QuickTime Alternative 3.0.0 a przed ich instalacją wszystko działało.
- XMan
Nie zawsze najnowsze kodeki, sterowniki, programy itp. itd. są najlepsze.
Może po deinstalacji poprzednich kodeków nie przeczyściłeś dokładnie komputera ?
Najważniejsze że teraz wszystko działa

-
- Reklama