Brak uprawnień. Problem.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Nighte

Użytkownik

Brak uprawnień. Problem.

Post14 lip 2009, 22:49

Witam. Założyłem w tym dziale multum tematów ponieważ wciąż mam problemy z Vistą. No i kilka dni temu przyszedł kolejny. Ni z tego ni z owego zaczęły nie chcieć mi się uruchamiać aplikacje. Zaczęło się od prywatnego silnika Open Tibia, a dzisiaj zainstalowałem grę i cóż? Niespodzianka. Błąd. Zapodam screena:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Nie posiadam uprawnień? Pff.. Jestem administratorem. Próbowałem PPM>Uruchom jako administrator. Zero. We właściwościach obu dysków ustawiłem na moje konto "Pełna Kontrola" i zrestartowałem kompa. Nie działa. We właściwościach poszczególnej aplikacji również ustawiłem na uruchamianie jako administrator i jak myślicie, co dalej? Oczywiście, wiadomo.. Nic.

Proszę, doradźcie coś, bo nie wytrzymam... Mam już serdecznie dość Visty, lecz na XP mnie nie stać, a kolejnego formatu nie chcę już robić.

koleś git

VIP
Kontaktowanie:

Brak uprawnień. Problem.

Post14 lip 2009, 23:01

Pozdrawiam, koleś git

Nighte

Użytkownik

Brak uprawnień. Problem.

Post14 lip 2009, 23:04

Tylko, że ja mam Vistę :D

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Brak uprawnień. Problem.

Post14 lip 2009, 23:15

Mechanizm UAC włączony?

Spróbuj uruchomić wiersz poleceń w trybie administratora czyli Start -> w szukajkę wpisz cmd -> jednocześnie naciśnij CTRL + SHIFT + ENTER

Uruchomi się okno konsoli w którym wpisz:

"C:\Program Files\Gra\gra.exe"

Po porostu ścieżkę dostępu wpisujesz. Gra powinna uruchomić się z najwyższymi prawami.

Jeżeli coś będzie nie tak upewnij się, że mechanizm UAC jest włączony.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
mateusXz

Użytkownik

Brak uprawnień. Problem.

Post14 lip 2009, 23:31

A czy musisz zezwalać, w Kontroli Konta Użytkownika na włączenie aplikacji ? Bo jeśli nie, to coś jest nie tak :?
Mac OS X Snow Leopard :)

Nighte

Użytkownik

Re: Brak uprawnień. Problem.

Post15 lip 2009, 01:02

Nie muszę zezwalać, bo kontrolę wyłączyłem.. A co do rady "rokko" hmm.. Mam coś takiego.. Klikam Otwórz po wpisaniu cmd i jest czarne okienko. Wciskam tą kombinację klawiszy i wyskakuje kolejna linijka. I w niej mam wpisać ścieżkę do tej gry? Bez żadnych dodatkowych znaków?

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Brak uprawnień. Problem.

Post15 lip 2009, 07:01

1) Klikasz menu Start
2) Wpisujesz w wyszukiwarkę cmd
3) Naciskasz jednocześnie kombinacje klawiszy CTRL + SHIFT + ENTER
4) Otworzy się okno konsoli w której wpisujesz:

Kod: Zaznacz cały

"C:\Program Files\Gra\gra.exe"

Wpisujesz pełną ścieżkę dostępu do pliku wykonywalnego gry. Cudzysłowy również wpisz.

Jeżeli to nie pomoże odinstaluj grę, przeczyść rejestr oraz katalogi tymczasowe przy pomocy np. CCleaner, Eusing Free Registry Cleaner, CleanGP. Przejdź na wbudowane konto administratora i uruchom instalację spod tego właśnie konta.

Zapomniałem zapytać czy z każdym nowo instalowanym programem Masz problemy?
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Nighte

Użytkownik

Re: Brak uprawnień. Problem.

Post15 lip 2009, 11:56

Tak, z każdą nową aplikacją tak było. Ale jakoś udało mi się to naprawić. Pousuwałem wszystkie zbędne rzeczy jakie mam, sejwy z gier, których już nie ma, z App Data sporo plików, Temp, pousuwałem programy których nie używam, bądź wygasły i zainstalowałem aktualizację. Po ponownym uruchomieniu wszystko luz, blus, maliny i poziomki. Temat do zamknięcia :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”