Brak wi-fi w lapku asus x54c
- patrolvip2

Jak w tytule. Sterowniki instalowane z tego linku: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Poz zainstalowaniu w trayu pojawia się odpowiednia ikonka sieci bezprzewodowej ale i tak nie działa...."Brak dostępnych połączeń". Pomysów brak a czasu mało..
Stery zainstalowane a ikonka skreślona. Na obudowie żadnego manualnego przycisku nie ma, fn+f2 włączone... Proszę o drobną pomoc 
- XMan

Oprócz tego że zainstalowałeś te sterowniki to mogą być jeszcze w chipsecie, karcie dźwiękowej lub graficznej
tzw. Ethernet.
Po instalacji sterowników wpisałeś odpowiednie dane z umowy w Protokół internetowy ?
Takie jak:
Wykryj ustawienia automatycznie
lub
1. adres IP
2. maska podsieci
3. brama domyślna
4. serwery DNS
Pomimo tego że mam zainstalowane wszystkie sterowniki to korzystam z wbudowanych sterowników Ethernet
do karty graficznej.
Zależy jeszcze jaki masz internet/dostawca oraz jaki modem ?
tzw. Ethernet.
Po instalacji sterowników wpisałeś odpowiednie dane z umowy w Protokół internetowy ?
Takie jak:
Wykryj ustawienia automatycznie
lub
1. adres IP
2. maska podsieci
3. brama domyślna
4. serwery DNS
Pomimo tego że mam zainstalowane wszystkie sterowniki to korzystam z wbudowanych sterowników Ethernet
do karty graficznej.
Zależy jeszcze jaki masz internet/dostawca oraz jaki modem ?
- patrolvip2

Mam jeszcze 2 lapki w domu i w żadnym nie było potrzeby wpisywania danych do protokołu wszystko jedzie z automatu...
- XMan

Sprawdzałeś w Menedżerze urządzeń czy nie masz jakiś żółtych wykrzykników lub znaków zapytania ?
- patrolvip2

Sprawdzałem i wszystko gra, nie ma wykrzykników ani znaków zapytania 
- leon1956

Witam . Jaki system na tym lapku ? Jak Win 7 to kliknij prawym przyciskiem na ikonkę w trayu i " Rozwiąż problemy " . Może to coś da . Przynajmniej otrzymasz jakiś komunikat .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
- patrolvip2

"Usługa zasady diagnostyki nie jest uruchomiona" tylko tyle
- leon1956

W takim razie trzeba ją uruchomić . Np. Panel sterowania > narzędzia administracyjne > usługi . Znajdź usługę i uruchom .
Typ uruchomienia powinien być ustawiony na automatyczny - to ustawiasz we właściwościach usługi .
Typ uruchomienia powinien być ustawiony na automatyczny - to ustawiasz we właściwościach usługi .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
- patrolvip2

Jeśli można to proszę o kontynuację tematu bo z problemem stoję w miejscu
Leon tryb uruchamiania ustawiony jest na automatyczny 
- leon1956

Usługa uruchomiona ? Jak ustawione to jeszcze raz > ikona w trayu > Rozwiąż problemy
- patrolvip2

Dobra problem rozwiązany. Lapka dostałem od znajomego bo ktoś mu zainstalował Win7 ale nie zainstalował sterów i ja miałem się tym zająć. To nie był normalny Win7 tylko modyfikacja jakaś. Po przeinstalowaniu na sprawdzoną wersję systemu wszystko jest OK.
-
- Reklama