BSOD 06B
-
BSOD 06B
witam, przy włączaniu komputera wyskakuje mi blue screen o nazwie PROCESS1_INITIALIZATION_FAILED, na dole pojawia się kod 0x0000006B i jeszcze jakieś cyfry w nawiasie , 2 dni temu pierwszy raz wyłączył mi się komputer podczas włączania ale zaraz wszystko było ok , teraz nawet po kilkunastu próbach nie mogę włączyć komputera, próbowałem wejść przez tryb awaryjny oraz przez ostatnie działające ustawienia ale ciągle dzieje się to samo, na stronie microsofta jest coś o takim blue screenie ale jest tam napisane że to coś związanego z programem GoBack którego nie instalowałem i nie posiadam na moim dysku, podczas próby sformatowania komputera na samy starcie gdy uruchamia się instalator pojawia się komunikat "Nie można załadować pliku \i386\halaacpi.dll , podłączyłem stary dysk i wszystko działa więc wina leży w plikach na tamtym dysku, proszę o pomoc głównie w naprawieniu błędu a w ostateczności jak sformatować dysk, z góry dzięki ; )
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
BSOD 06B
Wejdź do konsoli odzyskiwania (jak ją uruchomić jest tutaj: Konsola odzyskiwania systemu Windows XP).
Aby uruchomić komputer z płyty wejdź do Biosu i w Advanced Bios Features zmień First Boot Device na CD/DVD.
Wpisz w niej:
chkdsk /R
(oczywiście jak będzie podłączony normalnie tamten dysk).
Jak to nic nie da, spod tego systemu co teraz działa odczytaj pliki DMP tamtego systemu. Zrób to wg tej instrukcji
Bluescreen (BSOD) - szukanie przyczyny powstawania. Czytanie plików DMP
Aby uruchomić komputer z płyty wejdź do Biosu i w Advanced Bios Features zmień First Boot Device na CD/DVD.
Wpisz w niej:
chkdsk /R
(oczywiście jak będzie podłączony normalnie tamten dysk).
Jak to nic nie da, spod tego systemu co teraz działa odczytaj pliki DMP tamtego systemu. Zrób to wg tej instrukcji

-
- Reklama