Dziś doszedł procesor i złożyłem komputer pod nową płytę główną. Po włączeniu komputera chwilę ładuję się Windows i nagle wywala niebieski ekran na 0,5 s i reset. Oczywiście po włączeniu systemu chciałem zainstalować nowe sterowniki, gdyż na dysku są ze starej płyty. Nie wiem co robić, płyta ma sporo fajnych opcji, ale i tak bez włączenia systemu nie wiem czy coś mogę zrobić.
Specyfikacja:
płyta: Asrock Fatal1ty H87 Performence
GPU: GTX 660
dysk: segate 500 gb
Z wcześniejszą płytą miałem masę problemów dlatego dysk sprawdzałem kilkoma programami i wszystko z nim ok. Myślałem jeszcze, że może coś źle podłączyłem, ale jakby tak było to prawdopodobnie by się nie włączył. Przypomniało mi się jeszcze, że przy pierwszym uruchomieniu pojawił się komunikat związany z procesorem, nie wiem dokładnie o czym, bo mignął tylko. Czy to może być powodem złego podłączeniu 4 pinowego przewodu, gdy na płycie jest miejsce na 8 pinowe?
BSOD 7b od razu po włączeniu
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Po zmianie płyty głównej będziesz musiał przeinstalować system na nowo. Jedyna szansa, że system ruszy to było odinstalowanie starych sterowników na starej płycie choć i to często niestety nie wystarczało.
Co do 4 pin/8 pin, płyta powinna chodzić normalnie, 8 pin potrzebne będzie dopiero podczas mocnego podkręcania, bo taka kombinacja daje mniejsze spadki napięć.
Co do 4 pin/8 pin, płyta powinna chodzić normalnie, 8 pin potrzebne będzie dopiero podczas mocnego podkręcania, bo taka kombinacja daje mniejsze spadki napięć.
-
Ok, wielkie dzięki za szybką i konkretną odpowiedź, no i oczywiście rozwiązanie problemu 

-
- Reklama