Mam problem z systemem XP na laptopie nie uruchamia się, dochodzi do błędu z niebieskiem ekranem ale tak szybko on znika że nic nie widzę nawet kodu błędu. W trybie awaryjnym to samo, ostatnia znana konfiguracja - to samo.
Dysk przeskanowałem MHDD - jest OK
test pamięci Memtest - OK.
check disk znalazł błędy na dysku i je naprawił - nic to nie dało.
Przedmuchałem też sloty pamięci.
Nie wiem jak to ugryźć a chciałbym ożywić ten system bo mam tam troche danych.
BSOD i ciągły restart.
- seba86mu
BSOD i ciągły restart.
Wygląda to na niezgodność sterowników mikroukładu płyty głównej zainstalowanych na dysku, a samym mikroukładem laptopa.
Od kiedy występuje ten problem i co robiłeś wcześniej ? Instalowałeś może jakieś sterowniki ?
Czy system na dysku twardym instalowany był na tym laptopie czy może na innym i tylko przełożyłeś dysk do tego laptopa ?
Od kiedy występuje ten problem i co robiłeś wcześniej ? Instalowałeś może jakieś sterowniki ?
Czy system na dysku twardym instalowany był na tym laptopie czy może na innym i tylko przełożyłeś dysk do tego laptopa ?
-
BSOD i ciągły restart.
system był instalowany na tym dysku w laptopie i działał zawsze OK, a ostatnio jakieś aktualizacje chyba z microsoftu się zaciągały. Tak myślę czym by go jeszcze posprawdzać, może to jakiś wirus?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
BSOD i ciągły restart.
Masz płytę instalacyjną? Jeśli tak to uruchom z niej i użyj w opcjach naprawy systemu przywracania.
-
BSOD i ciągły restart.
użyłem płyty instalacyjnej XP, i dałem opcję naprawy - wykrył mi obecny system no i zaczął instalować. Po skończeniu dalej to sam system się ładuje ale nagle wskakuje na poł sekundy niebieski ekran i restart.
hmm nie wiem co z tym robić, czy są jakieś narzędzia bootowalne które umożliwiają dostanie się do punktów przywracania systemu które tworzą się w windowsie - tak żebym mógł cofnąć system o te kilka dni - znacie coś takiego?
hmm nie wiem co z tym robić, czy są jakieś narzędzia bootowalne które umożliwiają dostanie się do punktów przywracania systemu które tworzą się w windowsie - tak żebym mógł cofnąć system o te kilka dni - znacie coś takiego?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
BSOD i ciągły restart.
podmieniłem te rejestry oraz rejestr użytkownika ale nic to nie dało, dalej BSOD
no nic nie mam więcej czasu zgrywam dane i reinstalka.
dzieki za pomoc.
no nic nie mam więcej czasu zgrywam dane i reinstalka.
dzieki za pomoc.
- lewy
BSOD i ciągły restart.
Jakby co nie szło zgrywanie to podepnij pendrive i spod linuksa zgrywaj.
-
- Reklama