Komputer jest nowy i praktycznie od początku występują te problemy. BSOD nie wywala często, ale co jakiś czas się to dzieje i mnie to niepokoi, a miganie ekranu trwa cały czas. Sterowniki mam wszystkie aktualne, wiec nie wiem co może być przyczyną. Najdziwniejsze jest to, że dzieje się to w czasie spoczynku gdy nic nie jest pod obciążeniem. Do tego co jakiś czas ekran "miga" pokazując takie paski też w spoczynku. W czasie grania w wymagające gry jak np. ARMA 3 na ustawieniach ultra ten problem nie istnieje i w trakcie gry jeszcze nie wywaliło mi bsod.
Specyfikacja mojego komputera to:
Zasilacz: Cooler Master G550M (550W)
Płyta: MSI Z97-G43 GAMING
CPU: i5 4690K
GPU: MSI Radeon R9 280X GAMING 3GB DDR5
HDD: Seagate Barracuda 1TB
SSD: Crucial MX100 128 GB
RAM: Crucial Ballistix 2x4GB
System Windows 7 Professional 64 bit zainstalowany na SSD. Wg. HW Monitora temperatury w spoczynku nie przekraczają 40 stopni (najczęściej koło 35)
Ostatni BSOD miał kod 0x0000003b, a pliki za niego odpowiedzialny to: cdd.dll
BSOD i dziwne miganie ekranu.
- LupeR
Uruchom program Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i pokaż screen okna głównego (najlepiej daj okno na cały ekran).
Daj też screen z CPU-Z z zakładki Memory.
Daj też screen z CPU-Z z zakładki Memory.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-

Nie wiem czy to źle pokazuje, ale częstotliwość chyba powinna wynosić 1600 MHz, a nie 800?
To są te kości: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Czy w managerze urządzeń nie ma żadnych wykrzykników ??, nieznanych urządzeń ??, Czy coś zmieniałeś ostatnio chodzi o sprzęt, driver ??
I sprawdź kości pamięci.
Zrób tak:
Pamięć RAM możesz sprawdzić memtest86+
Plik do pobrania:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi-programu-memtest86+-sprawdzanie-pamieci-ram-a204.htm
I sprawdź kości pamięci.
Zrób tak:
Pamięć RAM możesz sprawdzić memtest86+
Plik do pobrania:
http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi-programu-memtest86+-sprawdzanie-pamieci-ram-a204.htm
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
-
Sorki, że się nie odzywałem 2 dni, ale miałem inny problem z kartą sieciową.
Nie ma nic takiego w managerze urządzeń, a co do zmian sterowników to trochę musiałem kombinować z Realtekiem, bo miałem problem żeby mi w ogóle dźwięk działał.
Sprawdziłem pamięć RAM memtestem i nie było żadnych błędów. Ale co dziwne tam też pokazuje, ze kości działają z częstotliwością 800 Mhz. Sprawdziłem na obudowach kości i tam pisze 1600 Mhz. O co z tym chodzi?
A co do bluescreenów to znowu mi wyskoczył, ale tym razem 0x1000007e spowodowane przez atikmdag.sys
Wcześniejsze bsody też były powodowane przez ten właśnie plik. Oto screen: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nie ma nic takiego w managerze urządzeń, a co do zmian sterowników to trochę musiałem kombinować z Realtekiem, bo miałem problem żeby mi w ogóle dźwięk działał.
Sprawdziłem pamięć RAM memtestem i nie było żadnych błędów. Ale co dziwne tam też pokazuje, ze kości działają z częstotliwością 800 Mhz. Sprawdziłem na obudowach kości i tam pisze 1600 Mhz. O co z tym chodzi?
A co do bluescreenów to znowu mi wyskoczył, ale tym razem 0x1000007e spowodowane przez atikmdag.sys
Wcześniejsze bsody też były powodowane przez ten właśnie plik. Oto screen: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- XMan
0x1000007e spowodowane przez atikmdag.sys
Zainstaluj najnowsze lub starsze sterowniki do karty graficznej.
Ustaw prawidłową rozdzielczość oraz częstotliwość odświeżania ekranu.
-
XMan pisze:0x1000007e spowodowane przez atikmdag.sys
Zainstaluj najnowsze lub starsze sterowniki do karty graficznej.
No tylko chodzi o to, ze są zainstalowane.
- XMan
Nie chodzi o to że są zainstalowane.
Chodzi o to abyś kolejno sprawdzał inne wersje.
Jeżeli masz najnowsze to sprawdzaj starsze które często bywają lepsze.
Przed instalacją musisz odinstalować poprzednie oraz przeczyścić komputer jakimiś programami
np. CCleaner oraz Eusing Free Registry Cleaner.
CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów
i sterowników.
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Chodzi o to abyś kolejno sprawdzał inne wersje.
Jeżeli masz najnowsze to sprawdzaj starsze które często bywają lepsze.
Przed instalacją musisz odinstalować poprzednie oraz przeczyścić komputer jakimiś programami
np. CCleaner oraz Eusing Free Registry Cleaner.
CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów
i sterowników.
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Redrum pisze:Ale co dziwne tam też pokazuje, ze kości działają z częstotliwością 800 Mhz. Sprawdziłem na obudowach kości i tam pisze 1600 Mhz. O co z tym chodzi?
Popatrz w Panel sterowania --> System i zabezpieczenia --> Narzędzia administracyjne --> Dziennik systemu Windows i tam poszukać wykrzyknikiem lub pytajnika w działach Aplikacja, Zabezpieczenia, Ustawiania i System. A jak coś znajdziesz to podaj nam, klikając na danym dziale prawym myszy i "Zapisz wszystkie zdarzenia jako ..." i wysyłasz na serwer i podajesz linka.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
- LupeR
Redrum pisze:Ale co dziwne tam też pokazuje, ze kości działają z częstotliwością 800 Mhz. Sprawdziłem na obudowach kości i tam pisze 1600 Mhz. O co z tym chodzi?
Tak ma być. Tą wartość 800MHz w pamięciach DDR(Double Data Rate) mnoży się x2 = 1600MHz

Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
- Reklama