witam serdecznie ! mam problem z kompem BSOD, nie wiem od czego zaczac,
-- mniej niż minutę temu --
Mam program windebbuger ale od czego zaczac gdy komp wypisuje niebieski ekran , nie moge wejsc do systemu
Prosze o informacje od czego zaczac, nie moge wejsc do systemu , tryb awaryjny tez nie dziala , co robic...........na dysku c mialem wazne pliki , jak je odzyskac,
BSOD, jak naprawić lub przywrócić system Windows
-
BSOD, jak naprawić lub przywrócić system Windows
Ostatnio zmieniony 16 sty 2010, 23:52 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana tytuu
Powód: Zmiana tytuu
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
BSOD
Witam, zobacz najpierw ostatnią znaną działającą konfigurację.
Jak nie działa zobacz punkt 2: Przywracanie systemu Windows.
Jak nie działa zobacz punkt 2: Przywracanie systemu Windows.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
BSOD
oki, w takim razie na początek wejdź do konsoli odzyskiwania (jak ją uruchomić jest tutaj: Konsola odzyskiwania systemu Windows XP) w wpisz w niej:
chkdsdk /R
Po operacji spróbuj potem włączyć komputer.
Jeżeli nic to nie da, pozostaje odzyskanie systemu ręczne (punkt 4) Przywracanie systemu Windows.
lub wykonać nakładkę systemu. Robisz to jak zwykłą instalację tylko, że jak pojawi się drugi raz R=Napraw to wybierasz to.
Ten ekran:

chkdsdk /R
Po operacji spróbuj potem włączyć komputer.
Jeżeli nic to nie da, pozostaje odzyskanie systemu ręczne (punkt 4) Przywracanie systemu Windows.
lub wykonać nakładkę systemu. Robisz to jak zwykłą instalację tylko, że jak pojawi się drugi raz R=Napraw to wybierasz to.
Ten ekran:

-
BSOD
dzieki serdeczne za info, teraz nie moge wykonac tej operacji bo korzystam z neta w innym miejscu , wiec jak bede w domu to wezme sie za to tak jak to opisales ,
na dysku c mialem duzo zdjec itd , ciekawe czy je odzyskam ? kiedys mialem ten problem i podlaczylem do innego kompa moj dysk i byly dwa dyski, a moj dysk c bylo napisane uszkodzone i nie moglem wejsc do niego wiec go sformatowalem i wtedy dalo rade wejsc, no ale teraz mam tam wazne pliki wiec tego nie zrobie, spr twoim sposobem , mam nadzieje ze sie uda to jakos
na dysku c mialem duzo zdjec itd , ciekawe czy je odzyskam ? kiedys mialem ten problem i podlaczylem do innego kompa moj dysk i byly dwa dyski, a moj dysk c bylo napisane uszkodzone i nie moglem wejsc do niego wiec go sformatowalem i wtedy dalo rade wejsc, no ale teraz mam tam wazne pliki wiec tego nie zrobie, spr twoim sposobem , mam nadzieje ze sie uda to jakos
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
BSOD
Ten sposób nie formatuje dysku. Podaj może odczyt danych SMART dysku z programu z programu MHDD: Instrukcja czytania SMART programem MHDD
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
- Reklama