BSOD podczas użytkowania kilku gier

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post12 cze 2012, 22:21

A sprawdzałeś jak się zachowują wentylatory na karcie czy ich nie blokuje coś?
Masz porządek w obudowie i karta jest odsłonięta aby miała dostęp do świeżego powietrza?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

DirectC

Użytkownik

Post24 cze 2012, 01:15

cosik_ktosik pisze:A sprawdzałeś jak się zachowują wentylatory na karcie czy ich nie blokuje coś?
Masz porządek w obudowie i karta jest odsłonięta aby miała dostęp do świeżego powietrza?

Wszystko się kręci, porządek mam względny.
Najdziwniejsze jest, że ostatnio np w diablo3, przy temp grafy około 10-15 stopni niższej niż w furmarku miałem takie zwichechy: stop klatka, czarny ekran, powrót do gry i tak 3 razy lub więcej pod rząd. Potem spokój przez 3h i za chwilę znowu. Zauważyłem, że często zwiechy występują dokładnie w tych samych miejscach w danej grze.
Coraz bardziej skłaniam się osobiście do stwierdzenia, że to wina karty jako hardware, sterowniki przelecieliśmy, chłodzenie działa spoko, czytałem ile pamieci/shadery/rdzeń mogą mieć i spokojnie karta się w tym mieści z dużym zapasem.

-- 24 cze 2012, 01:15 --

Zmieniłem grafe na nową, problem zniknął.
Dzięki za pomoc :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”