Witam.
Mam taki problem:
podczas grania w gry, w pewnym momencie, najczęściej mniej więcej na początku gry, w pewnym momencie obraz zaczynają przerywać paski, by po kilku minutach od pierwszych z nich, wszystko się zawiesiło i pokazał się ekran z szarymi paskami widoczny na załączonych zdjęciach.
Czasami, kiedy przytrzymam go dłużej, pojawia się BSOD z błędem Thread stuck in device driver.
Robiłem wszystko, łącznie z formatem. Myślałem, że problem jest w tym, że używam jednocześnie karty zintegrowanej dla drugiego monitora, ale po odłączeniu go, problem też występuje, nie występuje za to na karcie zintegrowanej.
Początkowo, po tym jak pojawiał się błąd, nie było BSOD-a, tylko komunikat z Catalyst o jakimś problemie ze sterownikami - nie pamiętam jednak jego treści.
Temperatura normalna, nic co by zwracało uwagę.
Sapphire R9 280x
Intel I5 4460
8GB RAM
Zasilacz Logic 500W
MSI H81-P33
Windows 10/8.1, sprawdzane kilka wersji sterowników.
BIOS resetowany bateryjką.
Problem nie występuje podczas normalnej pracy. Nie pojawia się również np. podczas renderingu wideo.
Załączam screeny i pliki DMP. Pliki DMP są z W8.1, screeny z W10. Po powrocie na W8.1 BSOD nie wyświetla się prawidłowo, tylko jakieś rozmazane biało niebieskie pasy.
Raport z BlueScreenView: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zdjęcia ekranu:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówDostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówDostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pliki DMP: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
BSOD THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Widzę ze na kilku frontach, fajnie

Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- LupeR
To może być wina tego pseudo zasilacza, czeka cię zmiana na coś markowego.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
- XMan
Thread stuck in device driver
Wątek tkwi w sterowniku urządzenia
Jak pisze tak przypuszczam.
Prawdopodobnie jw możesz mieć za słaby zasilacz do tej karty lub została źle podłączona
- nie podłączone zasilanie, nie włączona w BIOS-ie itp. itd.
Może na tej płycie nie da rady używać dwóch kart jednocześnie i musisz w inny sposób
podłączyć drugi monitor ?
Przeczytaj poradnik:
http://www.hotfix.pl/zmiana-karty-grafi ... e--a74.htm
Wrzuć screeny z:
1. Programy i funkcje (wszystko).
2. Menedżer urządzeń z rozwiniętym Karty graficzne.
Sterowniki do płyty głównej tzw. Chipset zainstalowane ?
Sprawdzałeś uruchamianie gier w innych trybach zgodności ?
-
Przy tylko jednej karcie -ATI- też jest taki problem.
Przy włączonym głównym monitorze na zintegrowanej, mogę grać i grać i nie ma problemu.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówDostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wrzucam screeny z HWMonitora. Nie mam obecnei dostępu do tego komputera, dlatego nie wrzucę programów i funkcji, ale nie ma tam nic, co by mogło spowodować jakieś nieprawidłowe działanie (chyba), prócz sterowników Intela, ATI i Steama.
Sterowniki ATI instalowałem w najbardziej podstawowej wersji.
Do głównej wszystko zainstalowane, co wymagane było, żeby menadżer urządzeń nie miał nieznanych urządzeń.
EDIT: Używam tego kompa od końca maja. Na początku problem nie występował, po jakimś czasie wysypywało się na początku meczu w CSie, ale nie gram wiele to mi nei przeszkadzało, bo występowało tylko na początku i mozna było załatwić przez crtl+alt+del (pojawiał się wtedy ten komunikat o sterownikach z aplikacji ATI), ewentualnie przez restart.
Ale pewnego czasu wywala mnie praktycznie za każdym razem, a nie po to wywalałem tyle kasy na grafikę, żeby grać na zintegrowanej...
Myślałem że to problem ze sterownikami po przesiadce na W10, ale na W8.1 występuje wszystko tak samo, z taką różnicą, że BSOD jest nieczytelny, ale w DMP jest ten sam błąd jak widać.
Przy włączonym głównym monitorze na zintegrowanej, mogę grać i grać i nie ma problemu.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówDostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wrzucam screeny z HWMonitora. Nie mam obecnei dostępu do tego komputera, dlatego nie wrzucę programów i funkcji, ale nie ma tam nic, co by mogło spowodować jakieś nieprawidłowe działanie (chyba), prócz sterowników Intela, ATI i Steama.
Sterowniki ATI instalowałem w najbardziej podstawowej wersji.
Do głównej wszystko zainstalowane, co wymagane było, żeby menadżer urządzeń nie miał nieznanych urządzeń.
EDIT: Używam tego kompa od końca maja. Na początku problem nie występował, po jakimś czasie wysypywało się na początku meczu w CSie, ale nie gram wiele to mi nei przeszkadzało, bo występowało tylko na początku i mozna było załatwić przez crtl+alt+del (pojawiał się wtedy ten komunikat o sterownikach z aplikacji ATI), ewentualnie przez restart.
Ale pewnego czasu wywala mnie praktycznie za każdym razem, a nie po to wywalałem tyle kasy na grafikę, żeby grać na zintegrowanej...
Myślałem że to problem ze sterownikami po przesiadce na W10, ale na W8.1 występuje wszystko tak samo, z taką różnicą, że BSOD jest nieczytelny, ale w DMP jest ten sam błąd jak widać.
-
- Reklama