Proszę pomoc. Nie mogę pracować przy komputerze. Pojawiają się niebieskie ekrany.
Poniżej zamieszcza plik zrzutu pamięci po wystąpieniu BSOD-a:
Executable search path is:
Unable to load image \SystemRoot\system32\ntkrnlpa.exe, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntkrnlpa.exe
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntkrnlpa.exe
Windows Server 2008/Windows Vista Kernel Version 6001 (Service Pack 1) MP (2 procs) Free x86 compatible
Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS
Machine Name:
Kernel base = 0x82447000 PsLoadedModuleList = 0x8255ec70
Debug session time: Sun Jun 21 21:08:42.739 2009 (GMT+2)
System Uptime: 0 days 0:00:26.582
* *
* Bugcheck Analysis *
* *
Use !analyze -v to get detailed debugging information.
BugCheck 124, {3, 0, 0, 0}
Probably caused by : hardware
Followup: MachineOwner
BugCheck 124, Probably caused, niebieskie ekrany
-
Ostatnio zmieniony 27 cze 2009, 17:45 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmieniłem tytuł tematu i skróciłem log
Powód: Zmieniłem tytuł tematu i skróciłem log
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jest to problem z Windows Hardware Error Architecture (WHEA)
Jaki Masz procesor (dokładnie)?
Podaj odczyt danych SMART dysku z programu HD Tune, zakładka Health => instrukcja odczytu SMART.
Sprawdź pamięć programem Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Memtesta ściągasz, wypakowujesz jeżeli potrzeba, aby nagrać plik ISO. Nagrywasz go na płytę, w Nero opcja Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Potem uruchamiasz na nowo komputer bootując go z płyty (w biosie ustaw: okno Advanced Bios Features->First Boot Device ustaw na CD/DVD).
Z programu Everest Ultimate podaj odczyt z czujników (w programie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników).
Jaki Masz procesor (dokładnie)?
Podaj odczyt danych SMART dysku z programu HD Tune, zakładka Health => instrukcja odczytu SMART.
Sprawdź pamięć programem Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Memtesta ściągasz, wypakowujesz jeżeli potrzeba, aby nagrać plik ISO. Nagrywasz go na płytę, w Nero opcja Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Potem uruchamiasz na nowo komputer bootując go z płyty (w biosie ustaw: okno Advanced Bios Features->First Boot Device ustaw na CD/DVD).
Z programu Everest Ultimate podaj odczyt z czujników (w programie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników).
-
- Reklama