Chyba wirus - brak Save i większości plików

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
7szelka7

Użytkownik

Post06 lut 2012, 22:23

Najprawdopodobniej wirus zaatakował mi 2 komputery, nie jest on wykrywany przez antywirusy, skanowałam również jeden komputer programem ComboFix, lecz on również nic nie wykrył. Objawy to:
-na początku objawiało się to jedynie brakiem ikon na pulpicie, ale dało się je przywrócić wykonując dwa razy działanie pulpit prawym, widok, pokaż ikony pulpitu
-zresetowanie całego systemu, zostały jedynie programy zainstalowane z płyt, lecz nie ma sava
- na jednym komputerze gdy wchodziłam we wszystkie "resztki" pozostałe z plików znalazłam część z nich, ale były to te, które używałam przed zresetowaniem systemu
-drugi komputer gdy go włączyłam po długim nieużywaniu pokazał, że nie wykrywa dysku i nie ma również żadnych plików.
Mam system operacyjny Vista.
Proszę o pomoc, ja sama nie znam się za bardzo na komputerach, więc nie wiem co mam zrobić, a na komputerach miałam ważne pliki, których nie mam nigdzie skopiowanych, więc bardzo zależy mi na ich odzyskaniu.
Z góry dziękuje za pomoc.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2012, 22:23 przez XMan, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: korekta tytułu tematu, pisowni, dodałem polskie znaki diakrytyczne.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post06 lut 2012, 22:27

Wrzuć logi zgodnie z tym regulaminem :
bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpiecze-stwo-t1887.html
Obsługa programu OTL
Powinny wyskoczyć dwa logi - OTL.txt i Extras.txt - proszę je dać na Forum.

Czekaj za odpowiedzią fachowców z działu Bezpieczeństwo.

Logi wrzucasz na zewnętrzny serwer : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
W razie problemów : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
a na forum podajesz tylko link do nich.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Problemy”